Politikai megrendelés alapján működik az ügyészség?

0

Keviczki István december 15-én jelentette be lemondását a Fővárosi Törvényszéken betöltött posztjáról, most a Válasz Online-nak kipakolt, miért mondott fel.

A volt bíró azt állítja: nem szóltak bele abba, hogyan ítélkezzen, mert már megakadtak az ügyek az ügyészségen. Azt mondta:

“Gazdasági ügyekben ítélkezem, és a Polt Péter-féle ügyészség politikai alapon főként ezen a területen szelektál, hogy miből lesz büntetőeljárás és miből nem.”

Példaként felhozta az Elios-ügyet, ahol bűncselekmény hiányában novemberben megszüntették a nyomozást.

Úgy fogalmazott, “ez tipikus példa arra, hogy az ember elolvassa az unió csalás elleni hivatalának, az OLAF-nak a jelentését, és azt gondolja, ebből nagyon komoly büntetőeljárás lesz.”

Azt is elmondta,

“előre látható volt, hogy egyetlen kollégám elé sem kerül ez az ügy, hogy ők mondhassák ki, történt-e bűncselekmény.

Ha pedig nincs vádemelés, nincs ítélet.

Vég nélkül lehetne sorolni a példákat arra, hogy tényfeltáró újságírók próbálják ellátni azt a tevékenységet, ami a nyomozók feladata lenne, és ha a cikkeik alapján bűncselekmény gyanúja vetődik fel, az ügyészség azt mondja: nem járnak el sajtóértesülések alapján.”

(A teljes interjút Keviczki Istvánnal a Válasz online-on találod)

Forrás Nyugatifény http://nyugatifeny.hu/2019/02/05/borult-a-bili-egy-kiugrott-biro-azt-allitja-hogy-polt-peterek-politikai-alapon-szelektalnak

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!