Teljesen meghátrál a magyar kormány – Mindent elkövetnek azért, hogy a Néppártban maradhassanak

0

A kormánynak az itthon elért EP-választási sikere után, rá kellett jönnie, hogy a helyzete a nemzetközi politika színterén kilátástalan. Az elmúlt évek EU-ellenes vonala, melyet képviselt, nem volt kifizetődő a Fidesz számára, ráadásul azok az szimpatizáns erők, melyek hasonló értékrendet képviselnek, nem erősödtek meg eléggé, így most a magyar kormány meghátrálni kényszerül.

A teljes kudarc egyik példája, hogy Emmanuel Macron pártcsaládja is leszögezte,

AMÍG AZ EURÓPAI NÉPPÁRT TAGJA A FIDESZ, ADDIG NEM SZÜLETHET NAGYKOALÍCIÓ AZ EP-BEN.

 

Hasonlóan vélekednek más, kisebb párttömörülések is, melyek szintén nem kívánnak Orbánékkal együttműködni.

A meghátrálást bizonyítja Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtöki közös Kormányinfója, melyen először Gulyás jelentette be, hogy a kormány kezdeményezi az Országgyűlésnél a közigazgatási bíróságok bevezetésének határozatlan időre való elhalasztását . Ez az egyik olyan pont, ami európai és nemzetközi vitát is kiváltott, így most a kormány ezzel próbálja enyhíteni a feszültséget, megmenteni magát a Néppártból való kizárástól.

A kormány mostani intézkedései inkább azt mutatják, hogy próbálják mérsékelni az ellenük kialakult közhangulatot, így próbálnak meg bent maradni az Európai Néppártban, mivel ha onnan kikerülnek, semmit nem ér majd a szavuk, hiába szerezték meg idehaza a EP-választáson kapható mandátumok nagy részét.

Forrás:https://fuggetlenhirek.info/2019/05/30/teljesen-meghatral-a-magyar-kormany-mindent-elkovetnek-azert-hogy-a-neppartban-maradhassanak/