Rétvári szerint nyugaton már hanyatlik az oktatás, de nálunk világszínvonalú

Kelet-Európának egyre nagyobb szerepe lesz a jövőben a tehetséggondozásban, mivel itt még az iskoláknak lehetőségük van ezzel foglalkozni, és nem az integrációra kell összpontosítaniuk – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap Vácon, a Piarista Gimnáziumban.

Rétvári Bence – aki a térség KDNP-s országgyűlési képviselője – az Új Nemzedék Központ szervezésében megvalósuló családi tehetségnapon arról beszélt, hogy Európának egyre nagyobb szüksége lesz azokra a tehetséggondozókra, akik egyre jobban, egyre több tehetséget tudnak kibontakoztatni, mivel a nyugat-európai oktatást ma leginkább a társadalmi integráció elősegítése köti le.

Úgy tudja, hogy mivel Európába az európai kultúrától teljes mértékben elkülönülő gyerekek érkeznek, az iskola korábbi tanító, nevelő és tehetséggondozó szerepe megváltozott, és most a társadalmi integrálódás elősegítése köti le.

Az államtitkár szólt arról is, hogy az elmúlt időszakban a kormány intézkedései minden más mellett az oktatásban is igyekeztek a tehetséget ösztönözni.

Ezt nyilván máshogy látják azok a diákok, akik például április 26-án tüntetnek a 2020-tól a felsőoktatási felvételi kritériumává váló nyelvvizsga-kötelezettség ellen, mivel szerintük nincs minőségi nyelvoktatás a magyar iskolákban.

forrás

Kapcsolódó cikkek

Tömeggyilkos, csecsemőket lemészároló drogbandák felfegyverzéséhez falaz az Orbán-kormány?

O.L.K.T.

Terrorelhárítási Központ páncélozott csapatszállító járművei indulnak a belváros felé!

Rubóczki Tamás

Azeri gáz jön Magyarországra – szóval diktátor ad gázt diktátornak!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!