Pofon helyett maflás

Az a helyes magatartás, ha megelőlegezzük a bizalmat az uniós intézmények új vezetőinek, illetve vezetőjelöltjeinek”

– így bagatellizálta Gulyás Gergely szerdai “Kormányinfóján”, hogy előző nap Ursula von der Leyen-t, a DK által is szorgalmazott Európai Egyesült Államok elszánt hívét jelölték az Európai Bizottságélére az uniós állam- és kormányfők.

Gulyás szerint bár “a vezetőjelöltek között vannak, akikkel több kérdésben is véleménykülönbség van köztük, illetve a Fidesz és a magyar kormány között, az Európai Bizottság sikeres tevékenységének azonban az a lényege, hogy

vezetője a szerződések őreként járjon el a véleménykülönbségek ellenére.”

Gulyás arról is beszélt, a magyar kormány legfontosabb célja, hogy olyan vezető álljon a bizottság élén, aki alkalmas arra, hogy konszenzust érjen el a tagállamok között. Erre a feladatra sem Frans Timmermans, sem Manfred Weber nem alkalmas – próbálta kisebbíteni a keddi zakót a kancelláriaminiszter.

(MTI nyomán) Nyugatifény

Kapcsolódó cikkek

Szenzáció! Videón jelentkezett az ördög ügyvédje

O.L.K.T.

Viktor ébresztő! 36 másodperc a magyar foci

O.L.K.T.

Orbán elfogadta a feltételeket, épülhet az atlétikai stadion

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!