Pintér szanaszét hazudta az agyát!

A belügyminiszter szerint “a törvények mindenkire egyaránt vonatkoznak, a rendőrség pedig a leghatározottabban lép fel a választási csalások ellen”.

A Pikó András ellenzéki józsefvárosi polgármesterjelölt kampányközpontjában tartott házkutatás után több országgyűlési képviselő is arra akart volna magyarázatot kapni, hogy a rendőrség miért csak bizonyos alkalmakkor ugrik, ha választási csalás gyanúja merül fel. Legutóbb Arató Gergely – írja az Index.hu -, a DK országgyűlési képviselője hozta példaként a budapesti VIII. kerületben történteket, összevetve a 2018-as országgyűlési választáson történt esettel, amikor 341 ajánló adatai azonosak voltak a Fidesz és a Lendülettel nevű kamupárt jelöltje esetében, ám az aláírások különböztek.

“Vállalja-e a politikai és jogi felelősséget azért, hogy a rendőrség Magyarországon is a kormánypárti választási kampány része lett, amelyik zaklatja, akadályozza és megfélemlíti az ellenzéki jelölteket?”

– szegezte a kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek Arató. Pintér erre azt bizonygatta, hogy “a törvények mindenkire egyaránt vonatkoznak, a rendőrség pedig a leghatározottabban lép fel a választási csalások ellen”. Szerinte nincs nyomás a rendőrségen, hogy az ellenzékkel szemben azzal a kirívó szorgalommal dolgozzon, mint amit a látszat sugall.

Hasonló kérdést tett fel a párbeszédes Kocsis-Cake Olivio is Polt Péter legfőbb ügyésznek. Ő arra volt kíváncsi: “miért alkalmaznak kettős mércét, amikor választással kapcsolatos bűncselekményeket kell feltárni?” A konkrét kérdésre választ nem kapott, de kiderült, hogy még most, másfél évvel később is nyomoznak a 2018 áprilisában a választások után eltűnt kamupártok ügyében.

Via: MTI

Kapcsolódó cikkek

Üzenet!

O.L.K.T.

Simicska kivégzi a Fideszt…Viktornak meszeltek…??

O.L.K.T.

Burány Béla: “Valóban az összeomlás szélén volt a Honvédkórház”

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!