Pintér Sándor azt próbálja magyarázni, hogy a rendőrségnek nincs hatásköre az MTVA-székháznál

Pintér szerint, nincs hatásköre a rendőrségnek az köztévénél.

Abban az esetben, ha egy közintézmény az országgyűlési képviselő megítélése szerint nem – vagy nem maradéktalanul – biztosítja a belépést vagy az épületben tartózkodást, a megsértett jogosultság érvényesítésére, annak kikényszerítésére a rendőrség hatáskörrel nem rendelkezik” – válaszolta Pintér Sándor belügyminiszter Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd parlamenti képviselőjének írásbeli kérdésére, aki azt firtatta, miért nem védték meg a törvényes jogaikat gyakorolni próbáló ellenzéki képviselőket a rendőrök a közmédia székházában az erőszakoskodó őröktől.

Vagyis a belügyminiszter álláspontja szerint bármelyik közintézmény megtagadhatja a képviselők belépést, és ha ott erőszakot alkalmaznak ellenük, az ellen a rendőrök nem védik meg őket.

Pintér Sándor válaszában hozzátette, a székházban történt eseményekkel összefüggésben több feljelentés is érkezett a rendőrségre, amelyeket az ügyészséghez továbbítottak. A miniszter állítása szerint sem tárcája, sem az alá tartozó bármely szerv nem adott utasítást az MTVA biztonsági őreinek. Mint megírtuk, a székházat védő Civil Biztonság Szolgálat Zrt. – amely számos volt rendőrt alkalmaz – korábban Pintér Sándor tulajdonában volt.

https://168ora.hu/itthon/pinter-sandor-azt-probalja-magyarazni-hogy-a-rendorsegnek-nincs-hataskore-az-mtva-szekhaznal-162287


Kapcsolódó cikkek

Ujhelyi István: “A mi Európánk nem tűri, hogy a lopások következmények nélkül maradjanak”

Rubóczki Tamás

Szétszedték a szurkolók Király Gábort – mégsem indul a polgármesteri választásokon

O.L.K.T.

Lezsák Sándor 18 milliárdot kapott a kormánytól egy négycsillagos szálloda építésére!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!