Pezhman Fivrin: „Elfogadhatatlannak tartjuk Semjén Zsolttól ezt a kijelentést”

Bekéretik szerdán a svéd külügyminisztériumba a magyar nagykövetet, miután Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Bayer Zsolt műsorában aberráltnak nevezte Annika Strandhäll svéd társadalombiztosítási minisztert.

Annika Strandhäll a múlt héten a Twitteren riasztónak nevezte Orbán Viktor népesedési terveit. Azt írta, „most azt akarja Orbán, hogy több »igazi« magyar gyermek szülessen”, ami őt a 30-as évekre emlékezteti.

A magyar külügyminisztérium válaszul bekérette a svéd nagykövetet, hogy tiltakozzon Strandhäll szavai ellen. Aztán vasárnap Semjén Bayer Zsolttal beszélgetve Strandhällről azt mondta: „amit ez a szegény teremtés mondott, az maga az aberráció”.  

Pezhman Fivrin svéd külügyi szóvivő azt mondta, éppen ez a kijelentés adott okot a magyar nagykövet bekéretésére a külügyminisztériumba. „Elfogadhatatlannak tartjuk ezt a kijelentést” – tette hozzá.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Mit adnál Karácsonyra Orbánnak?

H Miklós

A Fidesz tele van spiclivel!

O.L.K.T.

Szabó Tímea: Borkainak börtönben a helye!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!