Petri Tuomi-Nikula: “Orbán Viktornak szüksége van az EU-tól érkező forrásokra, hogy hatalmon tudjon maradni”

A Fidesz 2010 óta egypárti uralmat épített ki, az a demokrácia, ahogy Nyugaton értjük, már nincs Magyarországon – állítja Petri Tuomi-Nikula, Finnország volt budapesti nagykövete.

“A közös értékek és a jogállamiság megerősítése fontos Finnország soros EU-elnökségének. Véget kell vetni néhány tagállam gyakorlatának úgy, hogy megfosztják őket az uniós támogatásoktól” – írta Finnország volt budapesti nagykövete a Helsingin Sanomat napilapban megjelent véleménycikkében.

Petri Tuomi-Nikula szerint a magyar miniszterelnök ezt látva esett neki Finnországnak. Orbán Viktornak szüksége van az EU-tól érkező forrásokra, hogy hatalmon tudjon maradni, és ezekkel a támogatásokkal tudja fenntartani az eddig kiépített intézményi korrupciót – áll a 444.hu beszámolójában.

 

“Magyarország az egyik legkorruptabb ország az Unióban”

– írja a volt nagykövet. Szerinte az EU értékrendje, és szabályai minden tagállamra azonosan érvényesek. Így Magyarországra is.

Kapcsolódó cikkek

A kutyaütő rendőr esete és egy érdekes vélemény

O.L.K.T.

Korrupció

O.L.K.T.

“Szégyelltem magam a kormánypartiak helyett” VIDEÓ

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!