Pedofilgyanús fideszes polgármester!

0

Még az elkeserítő hazai helyzethez képest is új minőséget tudott mutatni a kisgyerekek politikai célú, népszerűségnövelő kihasználásában Rogán László, Budakalász fideszes polgármestere, aki csak névrokona Rogán Antalnak.

Mint a polgármester vonatkozó Facebook-bejegyzéséből kiderül, május 8-án a Telepi Óvoda Katica csoportja látogatta meg az irodájában. Annak ellenére, hogy az ombudsman nemrég ismételten világossá tette, hogy
„meggyőződésünk, hogy egyetlen gyermek sem lehet pártpolitikai tevékenységnek háttere, díszlete, népszerűségnövelő tényezője. Az óvodák és iskolák politikai semlegességének követelménye azt szolgálja, hogy a gyermekek ne válhassanak a politika eszközévé”.

Rogán jó pár képből álló képriportot posztolt ki a gyerekek látogatásáról. A képek nagy része a fideszes politikus irodájában történeteket rögzítette:

Ez már eddig is kemény, de nem durvább, mint a jó ízlést nélkülöző magyar önkormányzati politikusok átlagteljesítménye. Van azonban egy további kép a sorozatban, amivel Rogán még a hasonszőrűek közül is messze kiemelkedik.

Egy olyan kézírásos oldal fotóját is kirakta ugyanis, ami nagy valószínűséggel egyfajta „jegyzőkönyv” arról, hogy miket mondtak az ovisok akkor, amikor arról volt szó, hogy mit is csinál a polgármester bácsi. Mindezt egy felnőtt – talán az egyik óvónő – leírta, Rogán meg kirakta.

A szöveg első fele még csak simán olyan, mintha szovjet óvodásokat kérdezgettek volna Sztálin bácsiról:

„Hogy rendet tartson!”
„Mindig mondja, hogy mi legyen!”
„Az emberekért mindent megtegyen!”
„És hogy mindig igazságot tegyen!”

Az ártatlan gyerekek szájába adott személyi kultusz a szöveg közepe táján vesz még ennél is bizarrabb fordulatot, akkor, amikor a kis Lea – az óvónéni interpretációjában legalábbis – azt mondja, hogy

“Én nem tudom, mi a dolga, csak azt, hogy szeretem, mert lehetett a főirodájában rajzolni.”

A szöveg innentől fogva olyan felsorolássá változik, amiben a gyerekek konkrétan arról vallanak, miért is szeretik annyira Rogán László polgármestert. Ambrus azért szereti, mert „mindenkivel kedves”, más azért, mert lufizott velük, egy harmadik ovis azért, mert beleülhetett a székébe, Zsófi pedig azt mondja,

„szeretem, hogy futóversenyen megölel, és most is ölbe vett engem.”

A magyar önkormányzatiság egyik legzavarbaejtőbb dokumentumában összesen nyolc gyerek vall arról, hogy miért szeretik a polgármestert.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!