Parti Nagy Lajos: Cinikus, drobális figyelmeztetés!

Egy Nemes Nagy Ágnes idézettel – „esztelenül bízom az észben” – indul az a felhívás, amely arra kéri mindazokat, akik még hisznek a józan ész és a szó erejében, hogy egy rövid, 2-3 perces videóban mondják el véleményüket arról, hogy a kormány egy törvénymódosítással meg akarja semmisíteni a Magyar Tudományos Akadémiát (MTA), ami a tudás egyik legutolsó bástyája Magyarországon.

„Kérjük, hogy ha van véleménye, ellenérzése, vagy bármilyen módon érintett a kérdésben, mondja el egy rövid videóban, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet; olyanokhoz is, akik számára nem ismeretesek a tudományos élettel kapcsolatos intézkedések”

– olvasható a Videókampány a magyar tudomány szabadságáért néven indított Facebook oldalon. A kampány elindítói őszintén bíznak abban, hogy sok videó születik, és ezzel a kampány sok emberhez fog eljutni.

Mint írják: a kész videókat a wetransfer segítségével kell elküldeni el az esztelenulbizomazeszben@gmail.com címre.

Ezzel egyben engedélyt is ad a videó készítője a felvétel interneten való terjesztésére.

A videó elkészítéséhez az oldalon instrukciók is találhatók, de már elkészültek az első felvételek is, például Parti Nagy Lajos íróé, aki a többi között leszögezte, hogy

„a benyújtott törvényjavaslat cinikus, drabális figyelmeztetés, hogy ha ezt az ország legtekintélyesebb testületével, intézményével meg lehet csinálni, akkor bárkivel, bármikor, bármi megtehető, bárkikkel”.

Kapcsolódó cikkek

olkt.hu: A nap legfontosabb hírei röviden (53. rész)

O.L.K.T.

“A kormány egész rendszereket működtet abból a célból, hogy a közpénzeket magánvagyonná alakítsa”

H Miklós

Teljesen kiakadtak a nemzetközi politikusok és a sajtó az Auróra megtámadása miatt

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!