Párbeszéd: Ha Pokorni hazudni mer, akkor fusson!

Mintegy 200 ember gyűlt össze szombat délelőtt Budapest kedvelt kirándulóhelyén, a Normafánál, hogy tiltakozzanak a kerületi önkormányzat új parkolója ellen.

A fideszes vezetésű 12. kerület 220 fa kivágásával akarta kiváltani az eddigi két kisebb parkolót egy nagyobbal.

A tüntetést öt ellenzéki párt, a DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Párbeszéd szervezték, mindegyik saját szónokkal is képviseltette magát.

A párbeszédes Szabó Tímea azt mondta, hogy

“egyetlen fát sem vághatunk ki” a klímaváltozás miatt. “Azért kell küzdenünk, hogy az unokáink is élhető világot örököljenek”.

Szerinte nem egyenként kell alkudozni a fákról, hanem át kell alakítani a gondolkodásunkat.

“Elég a fideszes pusztításból, mutyiból!”

– jelentette ki.

A momentumos Vadász Gábor szóba hozta, hogy Pokorni Zoltán kerületi polgármester pénteken végül engedett valamennyit az eredeti tervből, és a parkoló újratervezését, illetve a legnagyobb fák megtartását ígérte. Azt ezt kezdeményező petícióra utalva ezt mondta:

“Húszezer ember hangja kellett hozzá, hogy Pokorni meghallja azt a szót, hogy fa!”

“Pokorni Zoltán ha hazudni mer, akkor fusson, mert kergetni fogja az ország dühe!”

– tette hozzá.

A DK-s Élő Norbert (aki az összellenzéki polgármester-jelölt volt a kerületben) attól tartott, hogy “erdő helyett lakóparkot építenek”. Javasolta, hogy az autókat a víztoronyig engedjék fel, és Normafához csak elektromos buszok járjanak ezentúl.

Az MSZP-s Mohácsi István is jobb tömegközlekedést szorgalmazott, míg az LMP-s Heltai László kijelentette, hogy “a fideszes pártállam és befektetői érdekek fenyegetik a természetet”.

Dorosz Dávid frissen kinevezett főpolgármester-helyettes (Párbeszéd) így fejezte ki, hogy életbevágó a fák megvédése:

“Minden fa, amit a Fidesz kivág, konkrét emberéletekbe kerül”.

– zárta a főpolgármester-helyettes.

A tüntetésen egyébként kinn volt az LMP-s Csárdi Antal, az LMP-s Keresztes Lóránt László frakcióvezető, a Jobbik országgyűlési képviselője Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője Kepli Lajos, Barabás Richárd a Momentum elnökségi tagja, Vágó István DK-s önkormányzati képviselő, Szabó Rebeka a Párbeszéd elnökségi tagja korábban Zugló alpolgármestere, Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, Molnár Zsolt és Kunhalmi Ágnes szocialista képviselők.

Kapcsolódó cikkek

Tisztelt Gyurcsány Ferenc!

Rubóczki Tamás

Hadházy Ákos életfogytiglant kaphat

O.L.K.T.

Korózs Lajos: A Fidesz akkora válságot generált a kórházakban, hogy azok most bezárnak!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!