Pár szó Nagy Imre szobráról

Nem gondoltam volna 30, de 23 éve – a Nagy Imre szobor Vértanúk terén való felállításakor – sem, hogy így lesz… hogy a “megmaradásnak” is örülnöm kell…de igen, örülök, hogy nem olvasztották be ércalakját – ha már szellemét és munkásságát oly igen meghurcolta a hatalom.

Bárhol is fog állani az a szobor (melynek OTT, A VÉRTANÚK TERÉN VOLT MÉLTÓ, OKKAL ÉS KONSZENZUSSAL VÁLASZTOTT HELYE), én mindig fogok virágot vinni a lábához. Most a Margit hidat és a Dunát fogja látni, szemlélni a parlament és a Kossuth tér helyett – amely látványt tovább már egyébként sem tudta volna elviselni. Remélem, új helyén – és a körötte lakók, sétálók, gyerekek és szerelmesek szívében is – otthonra talál, gyökeret ereszt, s 23 év és az áthelyezés után végső nyugalmat lel Nagy Imre miniszterelnök szobra a Jászai Mari téren.

Találkozzunk június 16. déli 12 órakor a téren, hogy megkoszorúzzuk az 1989-ben, 30 éve végre tisztességgel eltemetett mártírunk szobrát!

Jánosi Katalin /facebook

Kapcsolódó cikkek

Diktatúrában az egy így is szokás, az első jelei és cselekedetei már az MTVA székházban láthatóak is voltak!

Rubóczki Tamás

O1G!

O.L.K.T.

Miközben Orbán hisztizik, hogy az Európai Egyesült Államok lázálom(Jelenleg az (ÉSZAK-DÉL háború folyik Viktor szerint))

O.L.K.T.