PÁR MILLIÁRDBÓL FEL LEHETNE SZÁMOLNI MAGYARORSZÁGON A MÉLYSZEGÉNYSÉGET!

0

A kérdés az, miért nem teszik?
Miért nem áll érdekükben?
Kiket könnyebb befolyásolni és ezzel választást nyerni, a gondolkozó tanult embereket, vagy azokat, akik napról napra élnek és a napi betevőért bármire képesek?

Ezekre a kérdésekre mindenki tudja a választ…

A magyar GDP 0,01 százalékából, vagyis nagyjából 3,4 milliárd forintból fel lehetne számolni a mélyszegénységet Magyarországon az ENSZ munkaügyi szervezete, az ILO számításai szerint. Mindössze ennyit kellene átcsoportosítani ahhoz, hogy ne legyen olyan ember Magyarországon, akinek a jövedelme vásárlóerő-paritáson naponta kevesebb mint 3,1 dollár, vagyis nagyjából napi 870 forint. (Az havi kb. 30 ezer forint.) Összehasonlításul: a büdzsétervezet szerint jövőre 6 milliárd forinttal több juthat sportra. Ennek bő fele is elég lenne az ordító szegénység eltüntetéséhez.

A relatív szegénységet pedig, vagyis azt, hogy senki ne keressen kevesebbet, mint a medián jövedelem 60 százaléka, már sokkal drágább lenne felszámolni, ehhez a magyar GDP 0,9 százalékára lenne szükség. Viszonyításul: ez kb. akkora összeg, mint amennyi az államosított magánnyugdíjpénz tizede volt.

Az ILO minden országra kiszámolta egyébként, hogy a GDP vagy a kormányzati költések hány százalékára lenne szükség a szegénység felszámolásához. Ahhoz, hogy 2030-ra felszámolják a világon a szegénységet, évi 600 milliárd dollárra lenne szükség, vagyis 15 év alatt nagyjából 10 trillió dollárt kellene elkölteni.

Forrás: Szeretlek Egerszeg/facebook

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!