Palkovicsnak ma bomba robban az Akadémiánál!

0

Az MTA feldarabolása ellen tüntető akadémikusok között kell besétálnia az innovációért felelős miniszternek Palkovics Lászlónak ma az Akadémia közgyűlésére, ahol sorsdöntő tanácskozás lesz: a kutatóhálózatok kiszervezésének és az új finanszírozási modellnek az ügyéről döntenek – számolt be az atv.hu.

Ma reggel fél 9-től szervez az MTA dolgozóiból alakult Akadémiai Dolgozók Fóruma (ADF) tüntetést a Széchenyi térre Együtt az Akadémiáért címmel – írja az atv.hu.

“A Magyar Tudományos Akadémia Közgyűlése május 6-án olyan alapvető kérdésekben foglal állást, amelyek a kutatóhálózat jövőjét érintik. Mi, az Akadémia dolgozói értjük és átérezzük ennek a döntésnek a súlyát és felelősségét. Az elmúlt hónapokban következetesen képviseltük azt az álláspontot, amely szerint az MTA nem egyezhet bele önmaga feldarabolásába, a kutatóhálózat elszakításába. Május 6-án szolidaritásunkat és támogatásunkat fejezzük ki a közgyűlés tagjai felé, ezért úgy döntöttünk, hogy a kutatóhálózatról szóló vita ideje alatt az Akadémia székháza előtt felsorakozva demonstráljuk elkötelezettségünket az iránt, hogy munkánkat továbbra is az MTA égisze alatt folytathassuk”

– írták a felhívásukban.

Programtervük szerint a közgyűlésre érkezőket fogadják, biztatják, szórólapokat osztanak. És: várják a közgyűlés szavazási eredményét.
Így Palkovics László innovációs miniszternek, aki többször is nyilatkozta, hogy elmegy az MTA közgyűlésére, ma a tiltakozók sorfala között kell besétálnia az Akadémiára.

olkt.hu/MTI

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!