Palkovics úgy vett fel havi 800 ezer forintot az MTA-tól, hogy cserébe nem publikált semmit – Nyugati Fény

A Magyar Narancs derítette ki, hogy úgy kapott fizetést évekig a Magyar Tudományos Akadémiától (MTA)Palkovics László miniszter, hogy utoljára 2014-ben publikált tudományos dolgozatot.

A lap szerint Palkovicsnak sem saját doktori oldalán, sem az MTA hivatalos publikációs jegyzékében, sem a SZTAKI publikációs jegyzékében nincs nyoma újabb tudományos tevékenységnek.

Ennek ellenére úgy kapott fizetést mindkét helyről, hogy utoljára 2014-ben publikált. Az Akadémia rendes tagjaként havi 455 ezer forint a fizetése, a SZTAKI-tól (az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete) pedig legalább tavaly júniusig további

havi 800 ezer forintot kapott.

Itt azonban 2018 augusztusában szerződést bontottak vele.

A törvény szerint az akadémikusnak a tudományos teljesítményére tekintettel jár a tiszteletdíj, a SZTAKI viszont külön szerződés alapján fizetett Palkovicsnak. Eszerint feladata irányításelméleti módszerek kidolgozása és alkalmazása a járműdinamikai problémák megoldására; évi 2 publikáció teljesítése volt.

Vagyonnyilatkozatai alapján Palkovics 2016 januárjában még 400 ezer forintot kapott a SZTAKI-tól, 2017-től kezdve 2018 júniusáig viszont már havi bruttó 800 ezer forintot. Úgy, hogy ekkor már évek óta nem publikált.

Tudományos tevékenységet sem nagyon végezhetett, hiszen 2014 és 2018 között oktatásért felelős államtitkár volt, emellett 2016-tól kormánybiztos is, de a SZTAKI-s fizetését még ekkor is kapta.

A Magyar Narancs elkérte az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól Palkovics László 2014 utáni publikációit.

Válaszában a tárca gyakorlatilag elismerte, hogy a miniszer valóban nem publikált, mióta a kormányban dolgozik. Kutatási tevékenysége azóta csak szakmai tanácsadásra terjedhet ki – írták.

(Magyar Narancs / 168 Óra / Nyugati Fény) http://nyugatifeny.hu/2019/02/15/kiderult-palkovics-ugy-vett-fel-havi-800-ezer-forintot-az-mta-tol-hogy-cserebe-nem-publikalt-semmit

Kapcsolódó cikkek

Borkai-ügy: Újabb fejlemények!

O.L.K.T.

Brutális szörnyeket vettek Orbánék. Lássuk mit tud.

H Miklós

Tóth Zoltán választási szakértő: Minden bizonnyal választási csalás lesz, mert Magyarországon megszűnt a jogállamiság!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!