Palkovics László elismerte, hogy tömeges munkaerőhiány van az elvándorlás miatt!

# # # #

Útlezárásokkal is tiltakoznak a rabszolgatörvényként emlegetett törvénymódosítás ellen a szakszervezetek, pénteken Budapesten, Győrben, Szolnokon és Veszprémben, hétfőn Pécsen lassítják a forgalmat – közölte az RTL Híradó.

A szakszervezetek attól tartanak, hogy a munkáltató az erőfölényéből adódóan rákényszerítheti a munkavállalókra a több túlórát.

Palkovics László innovációs- és technológiai miniszter viszont úgy véli, ez az aggály túlzó, hiszen elegendő munkahely van, ami védi a munkavállalót: a munkaerőhiány miatt egy elégedetlen dolgozó könnyedén találhat új munkahelyet. A munkaadó pedig nem szereti, ha elveszíti a munkaerőt, költséges lecserélni. A munkaerőhiány meg abból fakad, hogy Magyarországon eléggé nagy lett az elvándorlók száma.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke erről az RTL Híradónak azt mondta, hogy „ez elég sánta érvelés”, mindig a munkáltató van gazdasági előnyben, ugyanis sokan lehetnek olyan élethelyzetben, hogy nem kockáztathatja a munkahelye elveszítését.

A szövetség szombatra tüntetést szervez a túlórákat szabályozó módosítás ellen: 10 óra után indulnak a Jászai Mari térről a Kossuth térre.

 

 

 

olkt.hu/rtl.hu

Kapcsolódó cikkek

Lenin, Sztálin, Rákosi, Orbán.

H Miklós

Rossz hír az Orbán Viktorra héroszként tekintő és őt európai szintű csúcsvezetőnek képzelők számára

O.L.K.T.

Zsurpubi; Orbán egy nemzetközi bűnbanda tagja

O.L.K.T.