Pálffy Ilona aljas húzása!

0

Csak pénzért adná ki a közérdekű adatokat Pálffy Ilona

Hiába közérdekű információ, nem adja ki ingyen a Nemzeti Választási Iroda (NVI) több millió választópolgár számának változásait bemutató táblázatokat. Az ügyben a szocialista Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezető kért tájékoztatást – a politikus az önkormányzati választások kapcsán kért ki adatokat az NVI-től.

A szocialista politikus a Nemzeti Választási Iroda elnökétől megtudta, a havi bontású adatokért fizetnie kellene. Pálffy Ilona levelében kifejtette, hogy a kért adatok ugyan megvannak az iroda történeti adatbázisában, kibányászásukhoz viszont „jelentős fejlesztői tevékenységre” lenne szükség.

A választási iroda erre árajánlatot kért adatfeldolgozójától, a cég pedig öt munkanappal számolt, és 548 ezer forint+áfáért vállalta volna három nap adatainak kifejtését. Tóthtól ennél azért kevesebbet, a törvény szerint elvárható 176 ezer forintot kért volna az NVI, ám ő a Népszavának elmondta, nem fog fizetni a közérdekű adatokért.

Tóth Bertalan adatigénylése érthető, hiszen a tavalyi országgyűlési választások előtt is csúcsra pörgött a Fidesznek kedvező voksturizmus, az akkor még ellenzéki médiumnak számító Hír TV szerint ukrán határ melletti szabolcsi településen, Kispaládon például egy házba 200 embert jelentettek be. Mivel az önkormányzati választási részvételnek is feltétele a bejelentett magyarországi lakcím, sejthető, hogy idén is beindul ugyanez a folyamat.

(MTI)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!