Öt érdekes hír a NER világából

0

1. A Fidesz-(KDNP) képviselői is megszavazták az Európai Parlament állásfoglalását, amelyben a „képviselők elfogadhatatlannak tartják, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnök „fegyvernek használja a menekülteket, hogy az Európai Uniót zsarolja velük””. Volt olyan képviselő, aki a Törökországból ajándékba kapott csokoládét látványosan a terem közepén a földre dobta. A hír nem szól arról, Deutsch Tamás kiment-e fölvenni és megenni a csokoládét.
2. “Nagy Blankát a középiskolából rángatták ki, hogy hülyét csináljanak belőle” – mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Kövér László, Orbán Viktor Viceházmestere a hallgató hallgatóknak, amire Nagy Blanka tollat ragadott és válaszolt: „Anno pár srác az egyetemről felszólalt az akkori elnyomó rezsim ellen, néhány fiatal mert nemet mondani. Merte azt mondani, hogy „térdre csuhások”. Mertek beszólni az öltöny-nyakkendős politikusoknak, akik földesúrnak képzelték magukat. Ma már ezek a fiatalemberek azok, akik ellen nekem és a kortársaimnak kell fellépnünk, mert azt érezzük, hogy maguk megkeserítik a jövőnket, ellehetetlenítenek minket azáltal, hogy lopnak, csalnak, hazudnak… és az én generációm mondja maguknak, hogy „térdre csuhások””. Kövér László még nem ért rá a levélre válaszolni, mert parlamenti pedellusi állását még nem függesztették, akarom írni: nem függesztette föl.
3. Még mindig nem találják Kaya Ibrahimot, Josip Totot és Borkai Zsoltot.
4. Egy héttel az önkormányzati választások után az ÁSZ súlyos szabálytalanságokat talált Ferencvárosban. Az átadás-átvétel procedúrán Bácskai János, a Fidesz-(KDNP) volt polgármestere nem fogadta el Baranyi Krisztinának, a győztes polgármesterasszonynak a kézfogását. Haragudott. Pedig a Wikipédia szerint Baranyi Krisztina – se közeli, se távoli – családi kapcsolatban nem áll Domokos Lászlóval.
5. A GFK nemzetközi piackutató intézet összeállítása szerint az embereknek Varsóban 13150 euró/fő/év, Prágában 12935 euró/fő/év, Bukarestben 10452 euró/fő/év és Budapesten 9230 euró/fő/év elkölthető jövedelme van. Az MTI nem foglalkozott a hírrel, Mészáros Lőrinc is csak egy rövid mondatot mondott a feleségének: még szerencse, hogy mi Felcsúton élünk
.

Forrás:

Radnai György