Összezavarodtak az óvodások a húsvéti Alkotmánytól

0

Számos jelzés érkezik folyamatosan lapunkhoz óvodás csoportokból, illetve szülőktől, hogy a kisgyermekek nem tudják feldolgozni a nyuszi és az Alaptörvény viszonyát.

Sok óvodában ott kezdődött a gond, hogy a csoportokat átnevezték az új Alaptörvény tiszteletére így egy Süni csoportból Kossuth Lajos csoport, míg egy Delfin csoportból pedig Széchenyi István csoport lett. Sok szülő támogatta a kezdeményezést, ám amikor a jeleknél is áttértek a hagyományosakról például a Batthyány-kormány tagjaira, náluk is elszakadt a cérna, ugyanis rendkívül nehéz Batthyány Lajost hímezni, ráadásul könnyen összekeverhető Széchenyi Istvánnal.

Számos helyszínen emlékeztek meg a locsolkodás mellett az új Alaptörvényről is, ám a gyerekek nem értették, hogy a nyuszi miért hoz tojás helyett egy Alaptörvényt, és egyáltalán ki az a bácsi a vaníliás karikával és egyáltalán hogy tojta ki a bácsi a nyuszit, aki az Alaptörvényt hozta. A NEFMI már összeállított egy oktatási segédletet, amelynek célja az alkotmányos felvilágosítás. Ebben többek között összegyűjtötték az olyan gyakran ismételt kérdéseket, mint például:

  • Gyógyítható-e a preambulum, illetve terjed-e cseppfertőzéssel?
  • Mi a különbség a Biblia és az Alaptörvény között, ha mindkettő főszereplője az Istenke?
  • Van az Alaptörvényben tojás és sonka?
  • Harmadnapon lép-e hatályba az Alaptörvény?
  • A nyuszi szereti-e Schmitt Pali bácsit? Schmitt Pali bácsi szereti-e a nyuszit?
  • Az új Alaptörvény értelmében Semjén Zsolt bácsi lelőheti-e a nyuszimat?
  • Jár-e apukámnak, S-es Audi, ha értékteremtő munkát végez?

A megoldásokat egy későbbi kiadványban gyűjtik össze, ám az illetékesek szerint a kérdések legalább már nem fogják váratlanul érni a pedagógusokat, így könnyebben adnak majd kitérő választ.

Forrás: Hírcsárda/http://hircsarda.hu/2011/04/25/osszezavarodtak_az_ovodasok_a_husveti_alkotmanytol/