Összes bankszámláját kiürítette Gruevszki, mielőtt elmenekült

# # # #

A Magyarországon menedékjogot kérő volt macedón kormányfő, Nikola Gruevszki az összes bankszámláját kiürítette mielőtt elmenekült hazájából – írta meg a 24.hu az Alsat-M macedón tévéadó honlapja nyomán.

A hazájában hivatali visszaélés (egy kétszázmillió forintot érő Mercedes beszerzése körüli korrupció) miatt két év börtönre ítélt egykori miniszterelnök már szeptemberben elkezdte kiüríteni a számláit, vagyis akkor, amikor sajtótájékoztatón azzal vádolta meg a macedón kormányt, hogy politikai üldöztetést folytatnak ellene.

Arra nem tért ki a cikk, hogy mennyi pénz lehetett a korábbi politikus számláin, ám azt hozzátették, hogy bár ez az információ nem hivatalos, az ügyészség megerősítette a Nezavisen című lapnak, hogy a szóban forgó bankszámlák egyenlege nulla.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, viszont a héten nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, miután nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá. A volt miniszterelnök később bejelentette, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

atv.hu/24.hu

Kapcsolódó cikkek

Szegény Orbán!…Nézzük csak meg ezt kicsit jobban!

O.L.K.T.

TE meddig tűröd még, hogy szívassanak? VIDEÓ

O.L.K.T.

Lang Alex: Amikor Orbán és Csányi az életéért imádkozott!

Rubóczki Tamás