ÖSSZEOMLOTT NÓGRÁD MEGYE INTENZÍV ELLÁTÁSI RENDSZERE

A kormányhivatal tájékoztatása szerint sem a salgótarjáni, sem a balassagyarmati kórház nem fogad betegeket az intenzív osztályokra. A legkomolyabb ellátásra szoruló, legsúlyosabb betegeket távolabbi, megyén kívüli kórházakba szállítják.

Értelemszerűen a hosszas szállítás a betegek számára akár maradandó károsodással járó időveszteséget is jelenthet.

Nógrád megye két legnagyobb kórházában a tervezett nagyobb kockázatú műtéteket szintén elhalasztják vagy azokat a betegeket is más megyébe irányítják.

A kialakult helyzet az Orbán-kormány, a fejlődésről hablatyoló nógrádi képviselők és Bercsényi Lajos megyei kórház-igazgató közös szégyene, akiknek az utóbbi bő egy évtizedben minden pénz és lehetőség adott volt egy normálisan működő egészségügyi rendszert kialakítani, de képtelenek voltak a feladattal megbirkózni.

Az egyébként is a halálozási statisztikák legrosszabb helyén álló Nógrádban a legsúlyosabb betegeket a megye kórházai jelenleg nem fogadják.

Forrás: Tarjáni Fészek

Kapcsolódó cikkek

Molnár Zsolt passzívan leszek agresszív!

Rubóczki Tamás

A XXII-es csapdája: ellátás nélkül küldenek el betegeket a budafoki egészségügyi központból

Rubóczki Tamás

Frissítve: Orbán! Már jön a főnököd, felcsúti szotyiköpködő stílust felvenni, pávatáncot utoljára begyakorolni

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!