Összellenzék: Közösen lépünk fel a választási csalások ellen!

Együttműködni és koordinálni fognak az ellenzéki pártok, hogy a május 26-i európai parlamenti választásokon mind a több mint tízezer szavazókörben legyen legalább egy ellenzéki delegált – jelentette be mai közös sajtótájékoztatóján Varju László (DK), Jakab Péter (Jobbik), Harangozó Tamás (MSZP), Barabás Richárd (Párbeszéd), Berg Dániel (Momentum), Pitz Dániel (LMP).

Közösen küld szavazóköri delegáltakat az ellenzék az EP-választáson. Élőben a Mércén!

Posted by Mérce on Thursday, 4 April 2019

Ahogy Varju László fogalmazott, a „Fidesz mindenkori választási rendszerét ellenőrizni kell”, ezért döntöttek a koordináció mellett. Jakab Péter hozzátette: a tavaly április választások után nagyon sok jelzést kaptak választási rendellenességekről.

A jobbikos politikus kijelentette, hogy május 26-án nagyon szoros küzdelemre készülnek, és „minden egyes elcsalt ellenzéki szavazat akár ellenzéki mandátumba is kerülhet”. A Jobbik már elkezdte a szavazóköri delegáltak toborzását.

Jakab reméli, hogy május 26-án ,tisztességes választási eljárásban olyan gyomrost tudnak adni a Fidesznek, amelyből az októberi önkormányzati választásokig nem tud felállni.

MSZP-s Harangozó Tamás ismertette, hogy egy hete már ők is elkezdték a delegáltgyűjtő kampány a Facebookon, és élő telefonos mozgósítással is keresik a választópolgárokat.

Újságírói kérdésre Jakab és Harangozó azt is elmondták, a pártok folyamatosan egyeztetni fognak arról, hol és hány szavazatszámlálójuk van, és lehetővé teszi, hogy előre tervezzenek, olyan helyekre irányítsanak át delegáltakat, ahol nincs elegendő.

Varju László azt is elmondta, a következő hetekben folyamatosan tájékoztatják a sajtót a fejleményekről, és így is próbálják ösztönözni az embereket, hogy jelentkezzenek szavazatszámlálónak.

olkt.hu/Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sargentini visszakérdez: Orbán körein kívül ki jár jól az uniós pénzekkel?

O.L.K.T.

Belgium miniszterelnöke megakadályozná, hogy Orbán visszaéljen az EU-s pénzekkel!

O.L.K.T.

A Fidesz úgy átqurta az egyetemista kismamákat, hogy őrület – nesze neked “Családok éve”

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról!

Sikeresen feliratkoztál!