Összellenzék: Indulunk a Suzuki gyárhoz!

A decemberi botrányos parlamenti ülés után, bár korábban akciót ígértek, kivonultak az ellenzéki képviselők a parlamentből. Információink szerint Orbán Viktor személye ellen tiltakoztak volna a képviselők, de mivel ő korán elutazott Izraelbe, így elhalasztották az akciót, és a rabszolgatörvény elleni tiltakozást folytatták.

Nem álltak fel a képviselők Kövér László bevonulásakor, mivel állításuk szerint, ha az Országgyűlés elnöke nem adja meg nekik a tiszteletet, ők se adják meg a házelnöknek.

A napirend előtti felszólások sorában az ellenzéki frakciók, a Jobbik, az LMP, a DK, az MSZP és a Párbeszéd, illetve a független képviselők kivonultak az ülésről.

Végül a parlamenti képviselők közös sajtótájékoztatót tartottak, kocsiba szálltak, és elindultak Esztergomba, ahol a Suzuki gyárnál fognak tiltakozni a gyár szakszervezet- és dolgozóellenes lépései ellen.  A képviselők azt mondták, nem asszisztálnak a  Fidesz propaganda hétfőjéhez. Mi is ott leszünk az ellenzéki képviselőkkel, és a Mércén beszámolunk a történésekről.

Ahogy a Mérce elsőként megírta, a Suzuki gyárban még az alapítás előtt kirúgták a gyárban frissen alakuló szakszervezet vezetőjét. Majd később jelezték több munkavállalónak is, ha belépnek a Vasas szakszervezetébe, akkor mehetnek máshova.

olkt.hu/merce.hu

Kapcsolódó cikkek

Mit tippel, a határon túli magyarok kire szavaztak? Hát persze, hogy a Fideszre!

O.L.K.T.

Bréking: A nyílt utcán támadták meg az ellenzék politikusát

O.L.K.T.

Kéri László: Az Orbán által hangoztatott képtelenségekre csakis az általuk agymosott bírkák a vevők!

Rubóczki Tamás