Összehasonlítás: Miben azonos a holland miniszterelnök és az Orbán-klán?

„Feltehetően mindannyian tudnak kerékpározni
Csakhogy a holland miniszterelnök a munkahelyére – a holland kormányba – kerekezik naponta, nincs várcsúcsi többmilliárdos rezidenciája, sem magánhadserege.
Mark Rutte egy 80 négyzetméteres lakásban él, leginkább kétkeréken jár a munkahelyére, nem fél az emberektől, elvégre egy volna közülük. A gyerekeinek nincs kastélya, a falubeli gázszerelője nem lett milliárdos, veje nem nyer milliárdos állami pályázatokat, amint az apja sem jut közpénzmegrendelésekhez, amiknek elveszthetné a közpénzjellegét.
Legalábbis így tudjuk s ezidáig nem is cáfolta senki.
A magyar miniszterelnök apja, Orbán Győző idén a vállalkozásaiból közel 2 milliárd forint nyereséghez jutott. Amit szerényen ki is vett.
A magyar miniszterelnök falubeli gázszerelője és gyerekkori jóbarátja 25,4 milliárd osztalékhoz jutott a vállalkozásaiból idén, amit szerényen ki is vett. Nem, nem fordított ebből egyetlen petákot sem karitatív célra avagy hajdani nagybirtokos kollégája, gróf Széchényi István példáját követve a Magyar Tudományos Akadémia megmentésére.”
A magyar miniszterelnök vejének, az állami megrendeléseken felkapaszkodó Tiborcz István ingatlanos cégeként ismertté vált BDPST Zrt.-nek forgalma 2018-ban, adózás után 1 milliárd 37 millió forint nyereséget termelt.

Kapcsolódó cikkek

Tállai András nincs tisztában a számokkal!

Rubóczki Tamás

Cotton Joe :D Felfújt kottonok borkai körül.

O.L.K.T.

Lévai Anikó 4 tonna ajándékot vitt az erdélyi és csángó szegényeknek. Köszönjük szépen! :)

O.L.K.T.