Összehangolt, a fél országot megbénító sztrájk lehet, ha Áder aláírja a rabszolgatörvényt!

Ha az államfő Áder János aláírja, és a munkáltatók tömegesen alkalmazzák a 400 órás túlórát az új munkaszerződésekben, megkezdődik a szakszervezetek által szervezett sztrájkok, blokádok, munkabeszüntetések összehangolása – mondta az Inforádióban Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

Közölte: a szakszervezetek egyre több helyről értesülnek ilyen munkaszerződésmódosítási tervezetekről. Azt egyelőre nem tudta megmondani, mekkora sztrájkra lehet számítani, és azt sem, hogy milyen területeket érint majd, még abban sem biztos, hogy a törvényt Áder János aláírja. Mindenesetre, mint mondta, a munkabeszüntetést nagyon precízen kell összehangolni, és a nyilvánosság megfelelő tájékoztatása is szükséges pl. egy vasutas sztrájknál, vagy közlekedést érintő sztrájknál.

Tóth Bertalan MSZP-elnök nyilatkozatára, miszerint pártja együttműködik a szakszervezetekkel és jelen állás szerint mintegy 70 helyszínen terveznek megmozdulásokat akár egyidőben is, Székely azt mondta:

ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja, de szerdán a szakszervezetek egyeztetni fognak a lehetséges sztrájk részleteiről.

Azt látják, hogy a szakszervezeti törekvéseket a törvényalkotásban részt vevő ellenzéki pártok is magukévá tették – jelentette ki.

 

 

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Simicska: Orbánt a Roszatom pénzeli, ezek szerint orosz ügynök

O.L.K.T.

Niedermüller Péter: Szájer József “nem tényszerűen tájékoztatta” a néppárti EP-képviselőket a magyar választások menetéről és eredményeiről!

Rubóczki Tamás

Egy kis ország halála…

O.L.K.T.