Össze-vissza hazudozik a köztévé – Nem migránsok hanem egy pszichés problémákkal küzdő német férfi gázolt Münsterben!

Nem terrortámadás volt!

A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint a rendőrség már azonosította a férfit, aki a kisbuszával egy münsteri kávézó teraszán ülő emberek közé hajtott szombat délután fél négykor. A támadó három embert megölt, húszat megsebesített és a gázolás után végzett magával. Ugyanezt a 48 éves helyi férfit azonosította a Süddeutsche Zeitung és két német regionális közszolgálati médiatársaság közös tényfeltáró munkacsoportja, akik arra jutottak:

egy pszichés gondokkal küszködő német férfi a tömeges gázolás elkövetője, és az üggyel kapcsolatban nincsenek terrorizmusra utaló jelek.

A beszámoló szerint az 1969-ben született Jens R. vezette a kisteherautót, aki 2014-ben és 2016-ban is pszichés gondokkal tűnt fel – tették hozzá.

Fotó: -/AFP

A Bild azt írta, hogy a büntetlen előéletű férfi lakását átkutatja a rendőrség, robbanóanyagot keresnek és a művelethez különleges egységeket is mozgósítottak. Ezeket az információkat a rendőrség hivatalosan nem erősítette meg és nem cáfolta. Herbert Reul tartományi belügyminiszter szombat este azt mondta, nincsenek iszlamista terrortámadásra utaló jelek és a nyomozás első, előzetes megállapításai alapján az elkövető német állampolgár. Angela Merkelt mélyen megrázta az eset, és közleménye szerint a hatóságok

„most minden elképzelhetőt megtesznek a cselekmény feltárásáért, az áldozatok és hozzátartozóik támogatásáért”.

A münsteri rendőrség az első pillanattól kezdve újra és újra kiposztolta a Twitterjére, hogy senki ne kezdjen alaptalan spekulációkba, de a kommentelők, az álhíroldalak és a magyar közmédia attól még pontosan azt tette, amit várni lehetett.

Már az MTI is lehozta 8-kor, amit a német lapok már korábban, hogy a tettes egy nem épelméjű német férfi, fent idéztem is abból a hírből, de a hirado.hu címlapja még 20.50-kor is így néz ki, ahogy persze a kormánymédia többi részében is nagyban megy a bevándorlózás és terroristázás, azaz össze-vissza hazudnak rendületlenül.

Frissítés: a hirado.hu 20.59-kor új vezető anyagot rakott ki a címlapra ugyanerről az esetről. Ahogy az előző, úgy ez a cikk sem idéz egyetlen forrást sem, amely bevándorló elkövetőkről tudósítana. Csak annyit írnak:

„Német lapok információi szerint bevándorló hátterű támadás történt, de egy friss törvény tiltja, hogy megnevezzék a támadó származását.”

A fideszes köztévében ugyanez megy:

És a Fidesz közeli 888 is.

 

 

 

olkt.hu/444.hu

Kapcsolódó cikkek

Ott a mumus a csúnya Brüsszelben!

Rubóczki Tamás

The Washington Post: Soros György elmondta mit gondol a “Stop Soros” törvényről!

Rubóczki Tamás

Európai Unió: Figyelmeztetjük Magyarország kormányát a Gruevszki-ügy miatt!

Rubóczki Tamás