Össze-vissza ámítja az országos rendőrfőkapitány a rendőröket, mert Európa többi országában is ilyen alacsony a rendőri illetmény!

0

Igenis tudunk arról, hogy az állományunkat foglalkoztatja a jövedelem. Nem az újságból jövünk erre rá – mondta Balogh János országos rendőrfőkapitány egy tegnapi ünnepségen Kiskunhalason, ahol az új határvadász-laktanyát adták át. A vezérőrnagy magasabb béreket egyelőre nem ígért, csak kitartást kért a rendőröktől. Azt üzente az utóbbi időben egyre hangosabban elégedetlenkedő állománynak, hogy a rossz fizetés nem magyar specialistás, egész Európában hasonló kiívásokkal küzdenek a rendvédelmi szervek. A rendőrfőkapitány hozzátette, biztos benne, hogy belátható időn belül biztosítva lesz a magasabb a rendőrök megbecsültsége – írja a 24.hu.

A szerdai átadóünnepség Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Kontrát Károly belügyi államtitkár az újév másnapján jelentette be, hogy idén átlagosan újabb 5 százalékkal nő az arra jogosult hivatásos állományú rendőrök fizetése. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt hangoztatta, hogy 2015 óta ezzel átlagosan 50 százalékkal emelkedett a hivatásos rendőrök bére. Az állomány ezen nagyon kiakadt. A Zsaruellátó nevű Facebook-csoport hétfőn közzétette több olyan banki sms másolatát, amelyet rendőrök küldtek be saját decemberi fizetésükről, a banki tájékoztatók tanúsága szerint az állomány tagjai között még mindig rengetegen vannak, akiknek 120-150 ezer forintos juttatással kell beérniük.

olkt.hu/MTI