Őrület! Közel 500 ezer magyar dobbantott külföldre – a Fidesz szerint csak üdülni mennek!

Félmillió magyar mehet külföldre az újabb kétharmad után.

A KSH a kivándorlással kapcsolatosan közölt új kutatást. Beszámolójuk szerint – hiába él már külföldön több százezer magyar, ami a legutolsó mérések szerint már meghaladta az 1 millió főt – most újabb félmillió ember készül kivándorolni. Nem meglepő módon éppen a leginkább munkaképesek, a diplomások és a szakképzettek hagynák itt Magyarországot.
A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a KSH kivándorlási statisztikája mindent elmond arról, hogy mit tett a nemzettel az újabb Fidesz-kétharmad. Varjú László elmondta, hogy megdöbbentő a magát nemzetinek hazudó kormány már most is több magyar embert üldözött el az országból, mint az orosz tankok ‘56-ban, és ez most csak folytatódni fog.

A DK minden nap azért dolgozik, hogy ne kelljen kivándorolniuk azoknak, akik egy kiszámítható, szabad, európai demokráciában akarnak élni. Ha a hazánk nem lép vissza rövidesen a rendszerváltással kijelölt útra, az nemzeti tragédiához fog vezetni. Ennek elkerülése a nemzeti érdek, nem pedig Mészáros Lőrinc bankszámlája – zárta sorait Varjú László.

A Fidesz később reagált a DK közleményére. Puskás Imre szóvivő szerint a magyar lakosság abszolút nem azért hagyja el az országot mert Fidesz kétharmad született, hanem azért mert a fizetésemeléseknek köszönhetően sokkal több többlet marad a háztartásokban, ezért azt inkább külföldön költik el az emberek. Az emberek nyaralni mennek más országokba, nem pedig a Fidesz kormánytól menekülnek. Miért menekülnének tette fel a kérdést Puskás Imre, mikor egyértelmű eredmény született a választáson, és a lakosság felhatalmazást adott egy újabb négy évre a kormánynak – zárta sorait a szóvivő.

 

 

olkt.hu/MTI/DK


Kapcsolódó cikkek

Na majd a TEK – Kegyetlenül néznek minket totális hülyének!

Rubóczki Tamás

Hazudnak, ami a csövön kifér.

O.L.K.T.

Orbán Viktor kifejtette, hogy tiltani kellene a facebook-on való politizálást

O.L.K.T.

Hozzászólok