Országos általános sztrájkra készülnek a szakszervezetek!

Országos általános sztrájkot szerveznek a munkavállalói érdekképviseletek, ha a parlament szerdán megszavazza a Munka törvénykönyvének módosítását – közölte a Zoom.hu-val a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke. A következő napokban felmérik, mekkora az akció támogatottsága és felkérik a többi szakszervezet csatlakozását.

A lapnak László Zoltán azt mondta, az ünnepek közelsége miatt leghamarabb januárban lehet megtartani egy ilyen sztrájkot, amelynek keretében egész pályás útlezárásokat terveznek, így akár teljes ipari parkok működése is ellehetetlenülne, időszakos munkabeszüntetés, túlóra megtagadást, pedagógus dolgozói sztrájkot, vasutas sztrájkot és egészségügyi dolgozói sztrájkot is.

Utolsó figyelmeztetésként a szakszervezetek a parlamenti voksolás előtt nyílt levelet akarnak közzétenni, amelyben leírják követeléseiket és tanácsaikat a javaslat megszavazására készülő képviselőknek.
Félpályás forgalomlassító útlezárásokat hétfőn is tartottak Győrben és Pécsen, tiltakozásul a „rabszolgatörvény” ellen. Kedden Szolnokon készülnek hasonló akcióra.

Az ellenzéki képviselők hétfőn megpróbálták obstrukcióval elodázni a szavazást a Munka törvénykönyvének módosításáról, sikertelenül.

 

 

olkt.hu/MTI

 

 

Kapcsolódó cikkek

Egy kis humor

O.L.K.T.

Fidesz: Győri Péter folyamatosan hazudozik!

Rubóczki Tamás

Wittinghoff Tamás: Diktatórikus arroganciával büntet a kormány!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!