Oroszországban elhalasztják két új atomerőmű átadását, mert túl drága lenne miattuk az áram

Hatalmas pofon a paksi beruházásnak: megfizethetetlenül drágán termelnek az új orosz atomerőművek. https://www.facebook.com/groups/stoppaks2 Ha érdekel, hogy miként állítjuk meg a Paks2 beruházást, csatlakozz a csoporthoz!

A Kommerszant című orosz lap szerdán írta meg, hogy az energiaügyi minisztérium döntése alapján elhalasztják két új atomerőmű átadását Oroszországban, engedve az orosz gyárí lobbinak. Az ok: így túl drága lenne az orosz áram. Ismétlem, túlságosan megdrágítaná az orosz áramot a két új erőmű.
Összel már kiderült, hogy a Roszatom közelmúltban átadott reaktorai sokkal drágábban termelnek áramot mint a már működő reaktorok, akár 25-30-szor drágábban is.

Pikáns részlet: a mostani döntés Leningradszkaja2 és a Novovoronyezs2 erőműveket érint, amelyek #Paks2 referencia-erőműveinek számítanak.

Lassan már az oroszok is csak Magyarországra próbálják rásózni “az évszázad legjobb üzletét”.
Ha Paks2 megépül, 2026-ban megfizethetelen lesz hazánkban is az áram, és a költségek a mi pénztárcánkat terhelik majd: több adót és magasabb villanyszámlát fogunk fizetni.
Azonnal meg kell állítani a beruházást, amely nem csak káros és korrupt, de gazdaságilag is nonszensz.

Folytatom a küzdelmet #Paks2 megállításáért!

Kapcsolódó cikkek

Ezentúl Orbán megpróbálhatná valahol máshol vendégül látni a diktátor barátait!

O.L.K.T.

Recska jobb kézzel…Élet egyedül: beköltözött Rogán Antal a Hős utcába

O.L.K.T.

A FIATALOK TÖBBSÉGE ELPÁRTOL A FIDESZTŐL!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!