Óriási gondok…A kék sisakos megmondja

Az alábbiakban három elkeseredett hivatásos, illetve ex hivatásos levelét közöljük, melyek olvasása során a szívünk összeszorult! 😖

A leveleket név nélkül, az azokat megfogalmazók kifejezett kérésére tesszük közzé….. mert ugye nincs rendőrből, BV-sből, tűzoltóból hiány ma Magyarországon…. mindez a police.hu sajtósai szerint, akik nyíltan a Magyar állampolgárok és a rendvédelmisek szemébe HAZUDNAK!!!! 😤

“Elég szomorú, hogy itt tart ez az ország, 10 éve dolgozom a készenléti rendőrség állományába és évről évre nemhogy jobb lenne, egyre rosszabb.

Már ott tartunk, hogy saját tulajdonú mobiltelefont régóta nem vihetsz ki szolgáltba történhet otthon bármi majd elérnek valahogy, nem lehet karba téve a kezed mert a parancsnok úr fegyelmit indít ellened, igaz nincs leírva sehova hogy mibe ütközik, de akkor is.

Itt a parancsnok szemeben te csak az az 5 db szám vagy, ami a jelvényedre van írva, mindegy hogy hány gyerekes apa/anya vagy hány kiemelkedő intézkedést foganatosítottal, darab darab majd jön helyette másik, csak már ott tartunk, hogy az országos toborzásra ketten jelentkeznek, mivel semmilyen jövőképet nem látnak az emberek a rendőri szakmában ,itt már nem hivatásról van szó. Mai világban ki fog eljönni 140.000 Ft ért rendőrnek, mikor máshol a civil szférában a dupláját, sőt meg annál többet is megkereshet és nincs rajta felelősség, fegyver az oldalán….stb. Itt az ember elront egy intézkedést, es egy életre le van írva.

Miről beszélünk, amikor Budapesten egy albérlet 100-150 ezer forint, szolgálati lakást igényelni nem lehet, mivel nincs.

Hasonlítgatják itt a béreket minden féle multi cégekhez, ami elég szomorú.

Jómagam örülök neki, hogy a civil szférában ennyit lehet keresni mint pl. A Lidliben, de azért az elég szomorú, hogy akik az életüket kockáztatják, halálos balesetnél, és a sok kábítószeressel intézkedik ,nah ezeket az embereket kéne megbecsülni továbbá megfizetni, most mondhatják azt a Belügyminisztériumba hogy 2019 ig 50 % al emelkedik a rendőrök bérét blabla, ami koránt sem igaz ,2014 -ben kaptam egy 30.000 Ft -os emelést azóta minden évben 2015-ben -47 Ft 2016-ben -58 Ft 2017-ben -63 Ft, amiről természetesen a parancsok is megvannak, az 50% os béremelés….hát kenjek a hajukra.

Lassan már nem lesz aki kimenjen címre és intézkedjen, a készenléti rendőrségtől rengetegen elmentek vagy leszereltek, megpróbáltak pótolni a létszámot, de sikerült olyan embereket felvenni, akik csak azért jöttek rendőrnek, hogy ne legyenek otthon.

Jómagam és jó-pár ismerősöm is elgondolkodott azon, hogy tovább lépjen és keressünk egy olyan helyet ahol megbecsülnek minket. Ez ami itt folyik az már felháborító, nekünk is képviselőnek kéne lenni, hogy megszavazzuk a béremelésünket ?

Sorolhatnám még itt a problémákat de akkor könyvet kéne ki adnom.

Megbecsülést és Béremelést kérünk !! ”

A következő levél sem arról árulkodik, hogy minden rendben lenne a rendvédelmiseknél…. 😖

“Sikerült elvenni a Budapesti Készenléti rendőrségtől a 24/72 es munkarendet, ami nagy mértékben hozza járult az állomány elvándorlásához. Ezt a munkarendet váltotta a 12/24 12/48 as munkarend. Ekkor a parancsnok úr figyelmet felhívtak arra, hogy ez gazdaságilag mint a szolgálatok kiadása szempontjából veszett ötlet, de ragaszkodott hozza ( Balogh János )

Igaz a szolgálatok nem 12 órásak, valamikor 14-16 dehát ez kit érdekel.

Balogh úr a Nemrégiben átadott kr objektum átadásakor (2018.apriis) tartott egy rögtönzött állomány gyűlést és arra volt kíváncsi miért szerelnek le ennyien, persze nagy vezetőink nem mertek őszintén válaszolni, mindenki hallgatott, ahogy ezt egy demokratikus államban szoktak( mindenki félti a helyet)

Ezt követően közölte az egybegyűltekkel hogy a rendőrség megítélése meg sosem volt ilyen rossz, mint ezekben az években és persze erről a végrehajtó állomány tehet, (szerény meglátásom szerinte ilyen pozitív megítélése meg nem volt a rendőrségnek), továbbá azt is mondta hogy ne is álmodjunk fizetés emelésről!”

…és végül egy határvadász levelét olvashatjátok….. 😢

“Ez az egész dolog úgy kezdődött hogy hallottam erről a határvadász képzésről ami a lakhelyem szempontjából valamint fizetés terén is elég csábítónak hangzott és eleinte az is volt. A csábító fizetés alatt annyira gondolok hogy az első két hónapban nettó 120.000 Ft a maradék négy hónapban nettó 150.000 Ft volt. Én akkor nem dolgoztam így pont kapóra jött és valamilyen szinten mindig is érdekelt a rendőrség, meg valahol mélyen szerettem volna azt mondani hogy tettem az életben valami jót amire büszke lehetek. Kicsit elcsúszva de februárban elkezdtem a képzést is (november helyett). Mind önök mind pedig az olvasók is biztosan tudják, ha nem akkor most elmondom, hogy a képzés sikerre volt ítélve. Ezzel nem is lett volna semmi baj ha úgy is állnak hozzá ehhez az egészhez ha már biztos átmennek akkor legalább tudjanak is valamit. Ezen kívül a képzés lényegében rendben volt. Az elején mindenki úgy szerelt fel hogy, mindannyian valamelyik Kelet-magyarországi osztályhoz kerülünk, ám a várt kinevezéssel megérkezett az is hogy szinte mindenki a fővárosba kerül. Ekkor már megindultak a fogaskerekek hogy hogyan is lehetne áthelyeztetni magunkat a lakhelyünkhöz közelebbi osztályhoz. Ekkor jött az első pofon. Kijelentették hogy a képzés alatt nem lehet beadni áthelyezési kérelmet. Eltelt egy pár hét addig mindenki próbálta megemészteni a kinevezésben közölteket egészen addig ameddig ki nem derült hogy mégiscsak lehet beadni kérelmet. Viszont hiába adta be bárki is mindet elutasították azzal az indokkal hogy, reig.-ről senkit nem engednek el. Ez a képzés befejezése előtt körülbelül két hónappal, június környékén történt.Akkor már nem tudtunk mit csinálni, beletörődtünk hogy családtól, barátoktól távol, Budapesten fogunk dolgozni. Ezt ki hogy dolgozta fel. A legutolsó héten tudtunk meg több hasznos információt amitől nem lettünk boldogabbak. Mindenki úgy készült hogy már az első munkanap előtti napon felmegy hogy ne kelljen hajnalban kelni. De ez után jött a második pofon. Nincs szállás, csak úgy menjünk fel ha tudunk magunknak helyet biztosítani ahol alhatunk. Valamint azt is megtudtuk hogy pihenőkörlet van nem pedig szállás. Még jó hogy Szegeden felhúztak egy 400 férőhelyes szállásnak nevezett épületet, ahová harmincan költöztek be, de ez most nem ide tartozik. A központban én egy 4 fős körletbe kerültem, emeletes ágyakkal berendezve egy körülbelül 3 x 1.5 méteres szobába. Ahogy körbenéztem rájöttem hogy nem most épült mint a szegedi, viszont annál visszataszítóbb. Elhiszem én hogy nincs pénz se rendőrökre, se tűzoltókra, sem az egészségügyben dolgozókra de legalább vannak stadionok. Már ekkor eljátszottam a gondolattal hogy ez nekem nem fog menni ilyen körülmények között és leszerelek, de vártam még inkább hátha jön valami jó is. Nem jött.
A legutolsó dolog ami lehetséges hogy csak nálam tette be a kaput, az az volt hogy, el akartak küldeni kényszer szabadságra. Nem tűnik ez olyan rossz dolognak akkor ha már dolgoztam 1-2 hónapot és úgy küldenek el. De könyörgöm. Első nap, mentem felszerelni és délután véletlenül tudom csak meg hogy az előtte kapott információkkal ellentétben én nem megyek dolgozni másnap éjszaka hanem majd csak 2 hét múlva valamikor. Itt már úgy voltam vele hogy köszönöm én ebből nem kérek. Közel sem ez volt a cél hogy már az első nap leszereljek 10 azaz tíz másik társammal együtt. Szerettem volna magam kipróbálni ebben a hivatásban és ahogy fentebb is írtam szerettem volna később büszke lenni arra hogy igen is rendőr vagyok/voltam. De az esélyt sem adták meg erre.
Valamint ha a rendőrség feltöltöttsége 97.8 százalék akkor szerintem nagyon sok rendőrt kellett volna látnom a központban de, ezzel ellentétben sem reggel sem délután mikor már végeztem, az utcán nem találkoztam rendőrrel és sajnos a kapukon belül sem tűnt úgy hogy ekkora a telítettsége az állománynak.
Köszönöm ha végigolvasta.”

Kíváncsian várjuk a police.hu sajtósainak reagálását….. de ne feledjék, a hazúg embert előbb utol érik, mint a sánta kutyát!!!


Kapcsolódó cikkek

Az Európai Baloldal az olajszőkítés titkosított aktáinak nyilvánosságra hozatalát követeli!

Rubóczki Tamás

Márki-Zay Péter :A jelen dolgairól. VIDEÓ

O.L.K.T.

Harc a Disznófejű Nagyúrral.

O.L.K.T.