Ordítasz: Stadion épülhet a Bihari utcai lakások helyén!

Eldőlt a Hős utcai és a Bihari utcai gettók sorsa!

Az épületeket lebontják, a családoknak pedig lakhatást adnak, de csak ha vállalják a feltételeket. Akinek nem jár lakás, az utcára kerül, vagy mehet a hajléktalanszállóra. Várhatóan kormányzati forrásból szanálni fogják a Hős utcai gettóként elhíresült épületeket. A bontás a szintén érintett, Bihari utcai házakra is vonatkozik – közölte Kovács Róbert, Kőbánya fideszes polgármestere az Inforádióban.
A Hős utcában 25-30 önkormányzati bérlakásban laknak, és nagyjából 150 a magántulajdonban lévő otthonok száma. A Bihari utcában lévő 73 lakás mindegyike önkormányzati, így azok elvileg üresek.A lakók jövőjéről a polgármester azt mondta, a családok helyzetét egyenként megvizsgálva kell megteremteni a lakhatásukat azoknak, akik elfogadják az önkormányzat vagy egy bevont civil szervezet által támasztott követelményeket. Kovács Róbert szerint ez új lehetőség az ott élőknek, de elismerte, hogy ez az út nem lesz mindenkinek járható.

A feltételekről annyi derült ki, hogy mindennap munkába kell járni, és – ahogy fogalmazott a polgármester – „nem szabad, hogy minden nap leigya magát a sárga földig”. A szenvedélybetegeknek, drogosoknak is próbálnak majd segíteni. Akiknek nem jár lakás, azok hajléktalanszállókra mehetnek, két-három ágyas szobákba.

A Hős utcai területet sportcélokra hasznosítják majd, de nem a TEK vagy készenléti rendőrség kapja meg a területet. A Bihari utcai lakások helyén nem lesz semmi, mert azok egy ipari területre ékelődtek be, nem alkalmasak lakhatásra.

 

olkt.hu/hírstart/Infórádió

Kapcsolódó cikkek

A fideszes lakáj megmondta a tutit ismét!

O.L.K.T.

Csúnyán beolvasott a német külügyminiszter a Fidesznek!

O.L.K.T.

Egy erős nyílt levél Orbán Viktornak a pedagógusoktól!

Rubóczki Tamás

Hozzászólok