Ordítasz?! – Romániából buszoztatják a magyarokat a Békemenetre!

0

Nagyon kellhet a tömeg a Fidesznek, Nagyváradról és környékéről is toborozzák az embereket a Civil Összefogás Fórum (CÖF) álltal meghírdetett Békemenetre, amit:

“autóbuszos kirándulásnak hívnak”

– írja az Átlátszó. A március 15-i kirándulást, aminek meglepő módon egyetlen úti célja a Békemenet, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt közösen szervezi. Az EMNT-t az Orbán Viktor bérenc Tőkés László alapította 2003-ban, azóta is ő az elnöke. A Néppártot az RMDSZ konkurenseként tartják számon, 2011 óta működik, és erős fideszes hátteret tud magáénak. A szervezők felhívásukban azt írják, hogy a korábbi Békemenetekre is minden alkalommal szerveztek buszos utazást, és most is így tesznek. Az egy napos utazás részvételi díját nem említik. Az viszont erős szűrésre utal, hogy az érdeklődők személyesen az EMNT / EMNP irodában tudnak jelentkezni az útra, mindenféle holmi 21. századi hívság, online regisztráció nélkül. Mint felhívásukban írják: az EMNT és az EMNP „az elmúlt években minden alkalommal buszos utazást szervezett a magyarországi „Békemenet” nevű rendezvényekre”, s így tesznek most is.

„Március 15-én lesz a soron következő Békemenet, amelyet azért szerveznek meg, hogy megmutassák a nemzeti erők összefogását, a nemzeti értékek melletti kiállást és elszántságot.”

“A szöveg feltűnő távolságtartással, többes szám harmadik személyben beszél az eseményről, igaz, ugyanilyen távolságtartóan közli, hogy a Bem térről induló Békemenet pártállami ünnepségként ér véget a Kossuth téren, „ahol 14 órától ünnepi beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök.”

 

olkt.hu/atlatszo.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!