Orbántól fél az Európai Néppárt.

0

Orbán az Európai Néppárt mumusa.

A Financial Times arról cikkezik, hogy az EU szégyellje magát, amiért nem tesz eleget az emberi jogok megsértése ellen a világban, Magyarország esetében pedig vonakodik fellépni a nem kormányzati szervezetek elleni támadások miatt, tudtuk meg a sztarklikk.hu -tól.

Financial Times vendégszerzője cikkében kitér arra, hogy Romániában tízezrek mentek az utcára, tiltakozva a korrupció ellen. A civil társadalom erőteljes támogatást várna az EU-tól, de az vonakodik. Ugyanez igaz – folytatja a szerző – Magyarországra, ahol célba vették a nem kormányzati szervezeteket. „Az EU szégyenletes módon híján van a hatékonyságnak” – fogalmaz Dempsey.

A cikkszerző szemrehányóan megemlíti azt is, hogy az Európai Néppárt, attól való félelmében, hogy a jövő évi európai parlamenti választások után elveszíti a legnagyobb létszámú frakció státusát, elutasítja, hogy kizárja soraiból a Fideszt, Orbán Viktor miniszterelnök jobboldali pártját – hangzott el a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében.

Forrás: Klubrádió
A teljes cikk itt olvasható


Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!