Orbánt ki kell vágni a Néppártból

Orbán Viktornak nincs helye Európa centrista-jobboldali pártjában címmel jelentetett meg szerkesztőségi véleménycikket a Financial Timesgazdasági napilap, ebben arról írnak, hogy az Európai Néppártnak (EPP) és annak vezetőjeként Manfred Webernek ki kell állnia a demokráciáért.

A cikk szerint az EPP évekig türelmesen viszonyult ahhoz, hogy Orbán Viktor kormánya meggyengítette a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerét, belső ügyként igyekeztek kezelni azt, azzal azonban csak megerősítették Orbánt, hogy a történtek ellenére engedtél például Angela Merkel német kancellárral egy asztalhoz ülni.

Mint írják: példátlan, hogy a Fidesz saját pártcsaládjára támad. Emlékeztettek, hogy a Néppárt nem tett semmit, amikor Orbánék Soros Györgyöt lejárató plakátkampányt indítottak az országgyűlési választásokat megelőző kampányidőszakban.

A lap szerint ha Martin Weber, a Néppárt csúcsjelöltje megpróbálja bent tartani a Fideszt vagy mindössze felfüggesztést javasol, akkor új budapesti visszaélések túszává válhat, Webernek azonban vezetői képességeket és a demokratikus értékek iránti elkötelezettséget kellene mutatnia, mert ezek az Európai Bizottság elnöki szerepének alapvető szükségletei.

Forrás 24.hu https://24.hu/belfold/2019/03/19/financial-times-orban-viktor/

Kapcsolódó cikkek

Pintér Sándor elismeri, hogy joguk volt belépni az MTVA székházba az ellenzéki képviselőknek!

Rubóczki Tamás

Fidesz: Magyarország nem hajtja végre migrációs csomagot!

Rubóczki Tamás

Kivonult az ellenzék a parlamentből!

H Miklós