Orbánék ismét rejtegetnek valamit – ez nézzétek!

Másfél nap alatt sem volt képes válaszolni Havasi Bertalan arra az egyszerű kérdésre, hogy milyen repülőgéppel utazott Madridba, majd haza Orbán Viktor kormányfő a Bajnokok Ligája döntője alkalmából. Korábbi sajtóhírek szerint a Csányi Sándor OTP-vezérhez köthető Dassault Falcon-900LX típusú luxus magánrepülőgép pont május 31-én, a meccshez illeszkedő időpontban kétszer is megjárta Madridot. A gépet Orbán korábban is használta már.

Orbán és stábja továbbra is úgy gondolja, senkinek semmi köze ahhoz, hogy a szabadidejét hol, s hogyan tölti. Szokásához híven nem szólalt meg azután sem, hogy kiderült, Ferenc pápa szombati, csíksomlyói látogatása helyett inkább a Liverpool-Tottenham döntőt választotta. Ezt onnan is lehet tudni, hogy a 444.hu lehozott egy olvasói fényképet, amelyen Orbán zsebre dugott kézzel állva nézi a meccset.

Mi viszont szerettük volna megtudni, hogyan jutott el Madridba. Írásos kérdéseket küldtünk Havasi Bertalannak, a miniszterelnök sajtófőnökének – aki az elmúlt harminc órában nem tudta/kívánta megválaszolni azokat. Pedig nem voltak túlságosan bonyolultak a kérdéseink:

1. Orbán Viktor miniszterelnök milyen repülőgéppel utazott Madridba a BL-döntőre?
2. Ki fizette az útját?
3. Kik kísérték el?
4. Miért a focit választotta ahelyett, hogy Csíksomlyóra ment volna, a pápai látogatás kapcsán?

Habár Orbánék nem válaszoltak a kérdéseinkre, korábbi sajtóhírek alapján sejteni lehet, hogy miért. Már szombaton napvilágot látott ugyanis a hír, hogy a planefinder.net szerint a HA-LKZ lajstromszámú, Csányi Sándor OTP-vezérhez köthető Dassault Falcon-900LX típusú luxus magánrepülőgép május 31-én megtett egy Budapest-Madrid kört, majd este újra visszament Spanyolországba.

A sajtóban korábban már többször is megjelentek arra vonatkozó információk, hogy Orbán Viktor is rendszeres utasa az OTP-gépnek, ám vitatott, hogy miből fizeti vagy kik fizetik neki a milliós utakat.

Az Átlátszó tavaly decemberben például azt írta: „A miniszterelnök többször utazhatott már focimeccsekre és hivatalos látogatásokra is az OTP tulajdonában lévő, körülbelül 11 milliárd forint értékű magánrepülővel.

Orbán Viktor Facebook-oldalán videó is van arról, hogy júliusban a HA-LKZ lajstromjelű géppel érkezett Berlinbe Angela Merkel német kancellárhoz. Emellett többször feltűnt a repülő különböző focimeccsek helyszínein is, ahol éppen akkor ott volt a miniszterelnök is. Valószínűleg nem véletlenül, mert Csányi Sándor céges magánrepülője 2017 decembere óta

„Magyarország kormánya” jelöléssel repked a világban.”

A kérdéseket, hogy mennyibe kerülnek ezek az utak, és hogy ki állja azok költségeit, Orbán és stábja rendre lesöpri az asztalról, legfeljebb azt mondják, hogy ajándékba kapott egy-egy utat (ezt persze fel kellene tüntetni a vagyonbevallásban, aminek nincs nyoma), s a kormányfő kommentje szerint

„30 éve is így mentem, jövő héten is így fogok menni!”

– idézte szavait az azóta már megszűnt Zoom. Ha maga fizet, kérdés miből telik neki évente többször is többmilliós repülőgépbérlésre.

Kapcsolódó cikkek

Két atombombát akar dobni Orbánra Simicska februárban, amitől politikai földcsuszamlást vár

Rubóczki Tamás

Összegzés a Kósa, Semjén ügyben a választások előtt! (+Videó)

Rubóczki Tamás

Megérkezett a Zerzsébetutalvány!

O.L.K.T.

Hozzászólok