Orbáné a koronás szék a Karmelita kolostorban!

444.hu szúrta ki, hogy a szék támláján, amire Weber támaszkodik, a Kossuth-címernek egy olyan ritka változata van kifaragva, amit Magyarországon kevés ideig használtak, mert a Habsburgok trónfosztása után levették a címerről a koronát. A rendszerváltás után a szabadon választott parlament döntött arról, hogy a koronás vagy a köztársaságot jobban szimbolizáló Kossuth-címer legyen az ország hivatalos címere. A Fidesz megosztott volt a szavazáskor, Orbán Viktor, Kövér László és Áder János nem szavazta meg a koronás címert, Deutsch Tamás egyenesen ellene szavazott. Végül a koronás változat nyert.

Az Orbán-Weber találkozón készült másik képen, ami az M1 Híradójából vett kimerevített kép, Orbán ugyan kitakarja az előbb mutatott koronás széket, de látható, hogy a terem többi székén nincs koronás faragvány. De persze elképzelhető, hogy nem Orbán fog ülni a díszes ülőalkalmatosságra. Csak nehezen.

Kapcsolódó cikkek

Breaking: A demonstrálók a Kossuth téren provokálják a rendőröket, építési törmeléket, hanggránátokat, pirotechnikai termékeket, tojást, és minden mást dobálnak a rendőrök felé!

Rubóczki Tamás

Ki látta Dorottyát? Jelentkezzen!!!…osszátok meg!!!

O.L.K.T.

Bicskanyitogató: Böröcz László az életében nem dolgozott egy percet sem, de most a munkásokat oktatja ki!

Rubóczki Tamás