Orbán Viktor üzent az EU-nak: “aki belénk harap, annak erős fogsorral kell rendelkeznie, mert nem fogjuk ezt tűrni!”

0

“Látom rajtuk a ciklus végi fáradtság jeleit”, de a jövő évi EP-választás után lesznek új képviselők, és “szerintem javulni fog a demokrácia minősége”

– fogalmazott a kormányfő.

“Az úgynevezett migránsvízum kérdésében Orbán Viktor azt mondta: “elég vicces”, hogy egy ügyben addig kell újra és újra szavazni, amíg a bürokraták szerint helyes eredmény meg nem születik.”

Feltette ugyanakkor a kérdést, hogy miért tűrik el ezt az EP-képviselők, akiktől az emberek azt várják, hogy álljanak ki az őket odaküldők érdekei mellett.

Próbálnék én itt, a magyar parlamentben ilyeneket csinálni, nem csak az ellenzék, de még a saját frakciótagjaim is fellázadnának

– tette hozzá.

Semmilyen demokrácia sem tökéletes, a magyar sem, de a brüsszeli még messzebb van ettől – fogalmazott.

A Guy Verhofstadttal, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége EP-frakciójának vezetőjével fennálló vitára úgy reagált: ez jól rátapint a nyugat-európai és közép-európai országok demokráciája közötti különbségre.

“Nekik egy ilyen elfáradt intézményes demokráciájuk van (…), és ha az elit úgy látja, hogy megtámadják, akkor megsértődik. Nekünk ez a luxus nem adatott meg, hogy ne támadjanak bennünket: 1990 óta vagyok parlamenti képviselő, 13. éve vagyok miniszterelnök, minden reggel azzal kelek, hogy derékon vágnak”

– fejtette ki.

Hozzátette:

“itt életben kell maradni minden támadással szemben”, “itt az ember nem királykodhat, itt utcai harcosként az evidensen jó döntésekért is meg kell harcolni”.

Kijelentette:

a Sargentini-jelentéssel megtámadták Magyarországot, és “mi legalább akkora erővel támadtunk vissza – de ha lehet, inkább nagyobbal –, mint ahogy megtámadtak bennünket”.

A kormány nem tűri el, hogy rombolják az ország tekintélyét, becsületét – közölte, megjegyezve:

aki belénk harap, annak erős fogsorral kell rendelkeznie, mert nem fogjuk ezt tűrni

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány megbízásából Brüsszel utcáit járó, a figyelmet a bevándorlási politika következményeire felhívó plakátos kisteherautót rendőrök állították meg, és leszereltették róla a Guy Verhofstadtot ábrázoló feliratot, a kormányfő úgy reagált:

a demokráciában az életerő ma Kelet-Közép-Európában erőteljesebb, mint Nyugat-Európában

 

 

olkt.hu/MTI

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!