Orbán Viktor pitizik Angela Merkelnek, mert piknikezni hívta!

Angela Merkel részt vesz a Páneurópai Piknik 30. évfordulójára szervezett megemlékezésen, írja kormányzati forrásra hivatkozva a Népszava.

A lap információi szerint a német kancellár hivatala már visszaigazolta, hogy a politikus elfogadta Orbán Viktor meghívását, de azért még nem biztos, hogy ebből a nyáron valóban kancellári vizit lesz, a német fél ugyanis lebegteti egyelőre a kérdést.

Merkel legutóbb az 1989 augusztus 19-i határnyitás 25. évfordulójához képest fél év késéssel, 2015 februárjában járt Budapesten.

A Népszava emlékeztet, 1989. augusztus 19-re magyar fiatalok szerveztek „pikniket” az osztrák határhoz, az esemény híre elterjedt az akkor már hónapok óta Magyarországon veszteglő több ezer NDK-állampolgárhoz is, akik nem akartak visszatérni a hazájukba, hanem az akkori NSZK-ba próbáltak továbbutazni, de ehhez nem voltak meg a vízumuk. A „piknikre” Sopron mellé érkező keletnémetek aztán egyszerűen áttörték – az akkor már csak látszólag őrzött – határzárat és tömegesen távoztak.

olkt.hu/nepszava.hu

Kapcsolódó cikkek

Tiborcz-adó…avagy nagyon sötét ügy

O.L.K.T.

Segítünk Novák Katalinnak: milyen lenne egy igazi családbarát ország?

O.L.K.T.

Szó szerint rohad a Kútvölgyi kórház!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!