Orbán Viktor: “Mi nem üzletelgetünk az oroszokkal!”

Nőnap alkalmából Orbán Viktor meghívta az ellenzéki újságírókat egy nőnapi teázásra. Tárlatvezetést is tartott a Karmelitában. A szűk körű társaságnak megmutatta a kolostor teraszáról a panorámát, a tárgyalót, ahol a kormányüléseket tartják, a kerengőt, végül a könyvtárszobában egy több mint másfél órás, oldott hangú beszélgetésen válaszolt a feltett kérdésekre. Ilyen kötetlen, újságírókkal folytatott találkozó évek óta nem volt a miniszterelnökkel.

Az oroszok nem “bojtos farkú ördögök”

Az orosz befolyásról, illetve Moszkva kezeléséről az Európai Unióban a miniszterelnök azt a gondolatmenetet vezette le, hogy bár az oroszokat a „bojtos farkú ördögnek próbálják láttatni”, nem szeretné, ha bárki figyelmét elkerülni, hogy leginkább a németek működtek együtt velük és példának az északi gázvezetéket hozta fel. Ő maga az oroszok kapcsán két szempontot tart fontosnak: az uniós védelmi képességet, mégpedig abból a szempontból, hogy az amerikaiak nélkül is meg kell tudnia védenie magát Európának, másrészt pedig a jó, racionális gazdasági együttműködést az oroszokkal. A miniszterelnök a háttérbeszélgetésen visszautasította azt a megközelítést, hogy az oroszok érdeke az Európai Unió destabilizációja lenne. Aki ezt mondja, rosszul méri fel a helyzetet. És egyébként Magyarország nem üzletel az oroszokkal, ezért felesleges az EU-tól jövő kritikák az orosz befolyásolásról.

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Nézzük, hallgassuk a parazitákat! ÉLŐ közvetítés a parlamentből

O.L.K.T.

Orbán és Erdogan gyilkosok

O.L.K.T.

Furcsa mód titkossá válnak a kormányülések!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!