Orbán Viktor: A magyar kormány megvédi Európát az újabb migránválságtól!

0

Magyarország meg fogja védeni az Európai Uniót az újabb migránsválságtól, idézte a New York Times és a holland WHTC rádió honlapja Orbán Viktort a Reuters beszámolója alapján – hangzott el a Klubrádió lapszemléjében.

A visegrádi négyekkel tartott találkozót eredetileg a koronavírus terjedése miatt hívták össze, azonban szó esett az újabb menekülthullámról is, és a NYTimes csak erre a témára koncentrált.

Arra, hogy Orbán szerint (akit a cikkben hangos bevándorlásellenes populistának neveznek) az Európai Uniónak már a déli határoknál meg kell állítania a menekülteket, és

„ha nem sikerül, akkor persze, mint 2015-ben, végső mentsvárnak ott lesznek a magyarok, akik a szerb-magyar határon meg fogják őket állítani”

– idézték szó szerint a sajtótájékoztatón elhangzottakat.

A Reuters 10 ezer menekültről ír, akik Észak-Szíriából érkeztek Törökországba és a görög határvédők könnygázt vetettek be ellenük, amikor nem tudták megállítani őket.

Orbán jelezte, „minden segítséget megad” a görögöknek, és pár nappal ezelőtt arról is beszélt, hogy szerinte már 130 ezren vannak a balkáni útvonalon a korábban érkezők miatt.

Európának a magyar szabályozást kell követnie – utalt a határ mentén felhúzott szögesdrót-kerítésekre, de ezen az ételek megvonását épp úgy érthette, mint az erőszaktól vissza nem rettenő határőrizetet.