Orbán Viktor: A felcsútihoz hasonló újabb fociakadémiák épülnek!

Annak ellenére, hogy sportakadémiákból nem szenved hiányt az ország, a kormányfő most újabbak létrehozásáról döntött.

Magyar Közlönyben megjelent határozat.

Meglepő kormányhatározat jelent meg a Magyar Közlönyben. Az áll benne, hogy a kormány sportakadémiai rendszer kidolgozásáról döntött, „amely elősegíti a minőségi élutánpótlás-nevelést megalapozó tehetséggondozást, sportszakmai felkészítést, versenyeztetést”. A focival, a kosárlabdával és a kézilabdával kezdik – hívja fel a figyelmet a határozatra bukkanó 444.hu.

A portál megjegyzi, hogy ha valami bőven volt már eddig is Magyarországon, az éppen sportakadémia. Például a Nemzeti Kézilabda Akadémia Mocsai Lajos irányításával és Nemzeti Kosárlabda Akadémia, Rátgéber László vezetésével.

Fociakadémia pedig annyi van – teszi hozzá a 444.hu -, amennyi a világon sehol, ezek ráadásul közpénzből (tao-pénzekből) működnek. Messze kiemelkedik az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány, amelyhez 2011 és 2018 között 22,4 milliárd forint adomány és 23 milliárdnyi TAO-támogatás érkezett.

A határon túlon is támogatja a fociakadémiákat a kormány évi tízmilliárddal, köztük Mészáros Lőrinc eszéki akadémiáját is.

Via: 444.hu

Kapcsolódó cikkek

Fodrász, Poligráf, Öklözőzsír – Megszereztük Szijjártó Péter sofőrjének kívánságlistáját

O.L.K.T.

Ungváry Krisztián: Ha ez a Fidesz-KDNP elveszítene egy választást, kulcsfiguráinak jelentős része börtönbe kerülne!

Rubóczki Tamás

Hát persze…” Magyarország jobban teljesít”. Véglegesen leszakadunk?

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!