Orbán Viktor: “12 éves időtávban kell most gondolkodnunk” – eddig akar Orbán kormányozni!

Újra miniszterelnökké választotta Orbán Viktort csütörtökön az Országgyűlés.

A Fidesz elnökét – aki 2010 óta tölti be a kormányfői tisztséget – 134 igen szavazattal, 28 nem ellenében választották meg a képviselők. Ezzel a miniszterelnök újból hivatalba lépett.

Orbán Viktor – akit 1998, 2010 és 2014 után negyedszer választottak kormányfővé – ezután esküt tett az Országgyűlésben.

A kormány a kétharmados alkotmányos többség alapján áll, de mindig a három harmadot szolgálja majd – jelentette ki újraválasztása után tartott beszédében.

Hangsúlyozta: a haza nem lehet ellenzékben, mert az magasan a pártok felett áll, „szolgálata nem függhet attól, hogy éppen ellenzékiek vagy kormánypártiak vagyunk”. „Derűlátón, bizakodóan és tettre készen állok most Önök előtt” – jelentette ki.

A kormányfő köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a választáson, és különösen azoknak, akik a Fidesz-KDNP-re szavaztak.

Régen álltak olyan jól a csillagok Magyarország felett, mint éppen most – közölte. „A magyar ügy ma nyert ügy, minden együtt van, amit a nagy tervek megkövetelnek” – fogalmazott. Szerinte a magyarok már nemcsak abban hisznek, hogyha jól végzik a dolgukat, a holnap nem lesz rosszabb a mánál, hanem abban is, hogy a holnap jobb lehet.

„Azt akarják, hogy az előttünk álló jövő lehetőségeihez méltó kormányunk legyen. Ez bátorít és feljogosít, hogy terveinket ne négy-, hanem tízéves kitekintéssel készítsük el. Sőt, inkább 12 éves időtávban kell most gondolkodnunk”

– jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy a felelős kormányzás is ezt követeli meg, hiszen az Európai Unió következő költségvetése, illetve végrehajtása valójában 2030-ig tart majd. Tudom, hogy sokan majd hihetetlennek tartják, én azonban elérhetőnek, hogy 2030-ra Magyarország Európa első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni – mondta Orbán, aki szerint az eddigi sikerekhez hozzájárult, hogy

„nyíltan kimondtuk: a liberális demokrácia korszaka véget ért”.

A kormányfő úgy fogalmazott, a magyarok válasza a megváltozott világra az, hogy

„a zátonyra futott liberális demokrácia bütykölése helyett inkább felépítettük a 21. századi kereszténydemokráciát, amely garantálja az ember méltóságát, szabadságát és biztonságát, megvédi a férfi és a nő egyenjogúságát, a hagyományos családmodellt, féken tartja az antiszemitizmust, megvédi a keresztény kultúránkat, és esélyt ad nemzetünk fennmaradására és gyarapodására”.

Az LMP képviselői nem vettek részt az ülésen, a DK-sok pedig a szavazás után kivonultak. Az ellenzéki képviselők közül egyedül Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője gratulált Orbán Viktornak. A kormányfőt hétfőn kérte fel Áder János köztársasági elnök a kormányalakításra, aki elfogadta a felkérést. Ígéretet tett az államfőnek arra, hogy odaadással és hűséggel fogja szolgálni Magyarországot, kormánya legfontosabb feladatául pedig az ország biztonságának és keresztény kultúrájának megőrzését jelölte meg.

 

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Átverés! Szándékosan durván rosszul fordította a közmédia Merkel sajtótájékoztatóját

O.L.K.T.

Nyílt levél Deutsch Tamásnak egy prolitól!

Rubóczki Tamás

Juhász: egy hangfelvétel szerint Orbán Ráhel állami tisztségviselővel egyeztetett!

Rubóczki Tamás