Orbán rögtön elkezdett hazudni Salzburgban az EU csúcson! (+Videó)

0

Salzburgba érkezett szerda este a magyar miniszterelnök is, hogy részt vegyek az uniós állam- és kormányfők informális csúcsán. Ebből az alkalomból a saját Facebook-oldalán üzent, méghozzá így:

Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni // Hungary’s borders must be protected by Hungarians!

Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni // Hungary’s borders must be protected by Hungarians!

Gepostet von Orbán Viktor am Mittwoch, 19. September 2018

Orbán Viktor miniszterelnök nem először áll elő hazugsággal az elmúlt hetekben, hogy befolyásolja a magyar közvéleményt. A Sargentini-jelentés múlt heti elfogadása után a kormányfő még inkább rákapcsolt, most már a tények halvány nyomát sem fedezni fel az állításaiban.

Valójában ugyanis – mint megírtuk – senki sem akarja elvenni Magyarországtól a határőrizet jogát. A korábban éppen Orbán Viktor által követelt közös uniós határőrizetről szóló javaslatcsomag – amely jelenleg még mindig csak európai bizottsági javaslat formájában létezik –, egyértelműen kimondja, hogy minden nemzetállam szuverén joga a határvédelem. Az Unió a tagállamok kérelmére, válsághelyzetben segítene védeni a határokat és lebonyolítani a határőrizeti feladatokat, a nemzeti szabályok szerint, az állami hatóságok felügyelete és irányítása alatt.

 

 

olkt.hu/168ora.hu