Orbán pánikot, rémképeket vízionál és össze-vissza hazudozik a Kossuth Rádióban!

A miniszterelnök hazudik, csúsztat, pánikot kelt és rémképeket vízionál Brüsszelről, Emmanuel Macronról, Angela Merkelről és Soros Györgyről.

Magyarországtól el akarják venni a határőrizet jogát, Brüsszelből zsoldosokat akarnak ideküldeni, akik be fogják engedni a migránsokat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban szokásos péntek reggeli rádiós igehirdetésében.

A kormányfő megmagyarázta a szerdán elfogadott Sargentini-jelentést is. Eszerint az semmilyen veszélyt nem jelent Magyarország számára. Annak hátterében az áll, hogy Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő találkozóján előbbi ultimátumot intézett Európához. A kancellár azt mondta, hogy a schengeni övezet külső határán található európai peremországoknak át kell adniuk határőrizetük egy részét Brüsszelnek.

A terv az, hogy ha Magyarországot nem lehet rákényszeríteni a migránsok beengedésére, akkor el kell venni tőle a határvédelem jogát. Magyarországot meg akarják bélyegezni, a magyar ellenállást meg akarják gyengíteni – értékelt a miniszterelnök. A magyar határőrök és katonák helyett, akik esküt tettek és akiknek fontos a hazájuk, zsoldosokat akarnak ideküldeni Brüsszelből, akik be fogják engedni a migránsokat, méghozzá úgy, hogy Soros György szervezi meg – mondta.

Merkel terve (csak nem ez lesz az új plakátkampány?) amúgy röviden összefoglalva az, hogy meg kell erősíteni az EU külső határának védelmét. Ehhez a külső határon fekvő országoknak át kel adniuk nemzeti kompetenciájuk egy részét a Frontexnek, az uniós határvédelmi ügynökségnek. A Frontex persze nem egy migránsimportőr szervezet, a feladat az, hogy segítse az uniós országok és a schengeni társult országok külső határigazgatás terén végzett munkáját, valamint a határellenőrzés uniós szintű harmonizációját. „Brüszeli zsoldosok” érkezése sem valószínű, mert a Frontexnek nincsenek saját műszaki eszközei, sem saját határőrei, a szervezet összehangolja, koordinálja a tagállamok erejét, hogy a határőrizet a lehető leghatékonyabb legyen, illetve gyorsan be lehessen avatkozni valahol, ha szükséges.

 

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Valaki elmagyarázná nekem, hogy milyen kormányról beszélünk?

O.L.K.T.

Bangóné Borbély Ildikó: Vízágyú bevetésére készül az Orbán féle magánhadsereg! (Exkluzív képek)

Rubóczki Tamás

Ön melyik pártot választaná április 8-án?

H Miklós