Orbán összefog Salvinivel?

A szélsőséges olasz Liga a Fideszre is számít az újonnan létrehozandó európai, jobboldali-populista választási tömörülésben, írja a Die Pressere hivatkozva az Index.

Az osztrák lap szerint az olasz koalíció kisebbik ereje a jövő hétfőn Milánóban mutatja be a májusi európai parlamenti választásokra felálló „Népek és Nemzetek Szövetségét”, valamint az EU átalakításának tervét.

Olasz lapok szerint akár húsz párt is csatlakozhat az összefogáshoz: a Fideszen kívül Le Penék, a német AfD, az osztrák Szabadságpárt, a holland Geert Wilders pártja, valamint a szintén szélsőjobbos svéd demokraták.

A néhány nap múlva esedékes alakuló ülés mottója az lesz: meg kell teremteni a józan ész Európáját.

Az európai szövetségesek részvételével szervezett kampányrendezvényt Matteo Salvini eredetileg a római Circus Maximus mezején akarta megtartani, de a helyszín végül átkerült Milánóba.

Forrás Magyarnarancs https://m.magyarnarancs.hu/belpol/hetfon-bejelentik-az-orban-salvini-ep-valasztasi-osszefogast-118611

Kapcsolódó cikkek

Bakondi György szerint migránskaraván érkezhet az EU-s választásokig Magyarország irányába!

Rubóczki Tamás

Cenzúra a közmédiában.

H Miklós

Hoppá: Polt Péter lánya a Questor-ügy főgyanúsítottjának titkárával jár?!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!