Orbán nagyon csúnyán feszegeti a határokat!

0

A Coca Cola melegbarát hirdetése felháborította a Fidesz egy-két korifeusát, amihez csatlakozott több jobbos hírportál is, ám a kormánypárt nem támogatta az egész akciót kirobbantó a helyettes szóvivő, Boldog István bojkott felhívását, mondván, a magyarok maguk dönthetik el, mit akarnak inni, írja a The New York Times cikkét szemléző Népszava.

Hozzátéve, hogy Orbán Viktor kampányt folytat a bevándorlók ellen. Azt hirdeti, hogy meg kell védeni az európai keresztény hagyományokat és ellenzi az egyenlő jogokat az azonos nemű párok számára, ám szőrmentén elfogadja az együttélést a meleg kisebbséggel. És mivel az egyneműek szerelme egyre inkább elfogadott a magyarok körében, nem tudni, mire jut a Boldog-féle kezdeményezés.

A Coca Cola ugyanakkor kiállt a kifogásolt plakát mellett, megerősítve, hogy mindenki azt szeret, akit csak akar, nemre való tekintet nélkül. Az egyik kisebbségjogi ügyvéd úgy nyilatkozott, hogy a hatalom ugyan gyűlöli a melegeket, ám tudja, hogy a társadalom egyre kevésbé talál kivetnivalót az ilyesfajta másságban. Mint mondta, az a benyomásuk, hogy a kormány kóstolgatja, hol van a tűréshatár.

Az egész hivatalos propaganda a viszályra épül, szüksége van ellenségekre. És lehet, hogy az EU, a migránsok, a civilek és a hajléktalanok után most a LGBTQ-közösség van soron. Hozzátette: néha nehéz megkülönböztetni, hogy politikai hadjáratról van-e szó, vagy csupán arról, hogy időnként elszabadul egy-két virtigli homofób.

Via: nytimes.com