Orbán veje szobalámpákat szerelt a kültéri lámpákba!

Érden először közbeszerzés nélkül lett a Grep Zrt. a közvilágítás üzemeltetője, majd nyílt közbeszerzést nyertek, és beltérre optimalizált világítótesteket szereltek a kültéri lámpákba. Ezután a város inkább újra kicserélte lámpáit. Az újabb közbeszerzést egyedüli indulóként szintén a Grep nyerte. A következő közvilágítási pályázaton is egyedül indul a cég – írja az Index.

Érden 2012-ig az E-Star üzemeltette a közvilágítást. A város vezetése 2011 végén azonban súlyos problémákra bukkant a korábban a fideszes önkormányzatokkal rendszeresen együttműködő cégnél, ezért közbeszerzés nélkül leszerződtek egy másikkal, a Greppel. Mindez azzal párhuzamosan történt, hogy az E-Star korábbi vezetője, Makra József 2011-ben kilépett a cégből és létrehozta a Grepet.

A Grep 2013-tól beindult, az OLAF dokumentumai szerint ekkor kezdtek a miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios Zrt.-vel összejátszani az adófizetők pénzének lehúzására. Pakson együtt nyertek, de több alkalommal kicsit magasabb árakkal veszítettek az akkpor még Tiborcz István résztulajdonában álló céggel szemben.

Ebben az évben, 2013-ban nyerte el Érd nyílt közbeszerzését a Grep a kültéri közvilágítás cseréjére, ám 5800 darab beltérre optimalizált, némiképpen átalakított lámpákat szereltek fel kültériek helyett. Ezeket a lámpákat a városnak le kellett cserélnie, ezért kiírtak egy újabb közbeszerzést napelemes közvilágításra másfél milliárd forintért. Ezt szintén az egyedüliként induló Grep nyert el.

A vásárláskor még egy céget is beiktattak, ugyanis egy tetoválóművész autószerelő cége, a Takta Mobil vette meg a szlovák beltéri lámpatesteket, és adta tovább azokat a Grepnek.

A város polgármestere, T. Mészáros András azt nyilatkozta, hogy elégedettek a céggel. – Az évekkel ezelőtti közvilágítási modernizáció során bizonyította hozzáértését és elkötelezettségét, korrekt szakmai kapcsolat alakult ki a vállalat és a település között – mondta még 2016-ban a polgármester a Grepről.

Az első körös lámpacsere miatt perek is indultak, a Grep azt állította, hogy a szlovákok küldtek hibás lámpákat. Beperelték a kamucéget, ami idő közben felszívódott, így nem lehetett behajtani a felszippantott közpénzt.

Kapcsolódó cikkek

Akkor én nyíltan vállalom hogy hazaáruló vagyok, soha nem fogadtam el hogy az ország miniszterelnöke legyél Orsós! Főleg hogy csalással lettél az!

O.L.K.T.

Mit gondol, a választások előtt lesz robbantás vagy esetleg rejtélyes haláleset?

H Miklós

Orbánék, már megint átvertek mindenkit!

H Miklós