Orbán mentálisan beteg!

Nem csitulnak a kedélyek az után, hogy Orbán Viktor tegnapi „ünnepi” beszédében nyíltan fenyegetőzött.

„A választás után természetesen elégtételt fogunk venni. Erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is” – így hangzott a miniszterelnök azóta már elhíresült mondata. Az ellenzéki pártok igyekeznek napirenden tartani az ügyet, hiszen ma újra hangosan bírálták a kormányfő „előrejelzését”,

mire lehet számítani, ha április 8-án ismét nyer a Fidesz.

„Orbán Viktor mentálisan beteg”

– fogalmazott a Jobbik szóvivője a mno.hu-nak. Mirkóczki Ádám szerint a kormányfő egy hatalmát féltő, a politikai őrület határát súroló ember, aki mindenkin bosszút akar állni, aki nem fideszes.

„Ez Orbán Viktor programja, a bosszú”

– összegezte a szóvivő. Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje is úgy vélte, hogy a miniszterelnök egy újabb határt lépett át. Lényegében politikai és jogi szankcióval fenyegette meg a változást akaró embereket, ez pedig olyan politika, amelyet diktátorok szoktak képviselni. Az Együttet vezető Szigetvári Viktor szerint a miniszterelnök ezzel polgárháborút hirdetett, ami egy teljesen téves út hazánk számára. Súlyosan méltatlan még ehhez az illiberális rezsimhez is, hogy Orbán Viktor minden politikai ellenfelét és azok minden támogatóját a nemzet ellenségének bélyegezte, és fenyegeti őket. Pedig a köztársasági elnök hallgatását bírálta. Szigetvári aggályosnak tartja, hogy miközben Áder Jánosnak a nemzet egységét kellene megjelenítenie nem szólal meg akkor, amikor a kormányfő a haza ellenségének bélyegzi a kritikusait. Azt valamennyi ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor elégtételről szóló fenyegetése nem kizárólag őket és pártjaikat érinti. Szerintük mindenkit, aki nem a kormányt támogatja, beleértve a sajtó képviselőit csakúgy, mint például a civil szervezeteket.

 

olkt.hu/mno.hu

Kapcsolódó cikkek

A Fidesz ukrán szavazatbiznisze! (Videó)

Rubóczki Tamás

Diktatúrában az egy így is szokás, az első jelei és cselekedetei már az MTVA székházban láthatóak is voltak!

Rubóczki Tamás

Az olvasók többsége egyszerűen kiröhögi az Origó propagandacikkeit

O.L.K.T.