Orbán meghosszabbítja a felcsúti kisvasutat

„Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig” – jelentette ki a felcsúti kisvasutat ért támadásokra reagálva Orbán Viktor még 2015-be

Orbán Viktor elhíresült mondata miatt a megszerzett javaslat egyik legérdekesebb része, ahol konkrétan felvillantják a majdani III. ütem két fő beruházását:
a Válvölgyi – vagy ahogy a köznyelvben emlegetik, a felcsúti – kisvasút fejlesztéseés a Salgótarján-Salgóbánya „komplex fejlesztés”

A felcsúti kisvasút jelenleg egy 6 kilométeres szakaszon jár az Alcsúti Arborétum és a kormányfő által alapított Puskás Akadémia között, ezt a szakaszt hosszabbítanák meg egyrészt egy Bicske-Felcsút, másrészt egy Alcsút-Vértesacsa-Lovasberény vonalszakasszal. Az előkészítése javában zajlik, sőt, már a tervek egy része is készen van:
a Bicske-Felcsút vonal engedélyezési tervei már elkészültek, a kiviteli tervek folyamatban vannak,az Alcsút-Vértesacsa közti rész tervei most júniusban készültek ela Lovasberényig tartó szakasz terveinek határideje szeptember 30.
A tervezési feladatokra az I. ütemre szánt 10 milliárdos keretből fordítottak (köz)pénzt, csak ez az előkészítési munka eddig 246,5 millió forintba került.

Forrás Hvg

Kapcsolódó cikkek

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL FIZETETT FEJLESZTÉSEKET MEGLOVAGOLVA KAMPÁNYOLNAK AZ UNIÓ ELLEN…

O.L.K.T.

Miért került a magyar vizes vébé kétszer annyiba mint a koreai?

O.L.K.T.

Megalázó: Havi bruttó 60 ezer forintért csábítja munkába a nyugdíjasokat a Fidesz!

O.L.K.T.